Efectes del Confinament en els Esportistes

No és d’estranyar que la crisi sanitària afecti també al món de l’esport. Les competicions esportives s’han aturat durant la pandèmia i els esportistes han deixat de competir però també d’entrenar.

Com han viscut aquestes interrupcions els nostres esportistes? A nivell físic les repercussions han estat importants però a nivell mental més. Els esportistes, amb els quals se sol treballar per objectius, els pot haver costat de gestionar el confinament, de fet una incertesa encara present en aquest moments. Per això, és important treballar amb l’ajuda del Psicòleg el “ara i aquí” així com els objectius a curt termini. Hem de ser conscients que el món de l’esport tardarà a ésser igual que abans de la pandèmia.

Estrès, ansietat, desmotivació és el que més hem percebut durant el temps de confinament. Un cop començats els entrenaments, molts esportistes tenien pors, poca tolerància a la frustració i fins i tot pensaments negatius. Són els mateixos problemes psicològics que tenim tots davant la incertesa i la situació desconeguda per a tothom.

Per això és important fer un seguiment psicològic individual amb els esportistes per tal de donar-los les eines per a gestionar les emocions, assumir la situació i adaptar-se en aquest entorn esportiu que mai hem viscut.

 

 

Sònia Bigordà
Psicòloga esportiva
Psico B

Deixa un comentari

Previous post 28 esportistes EEBE per la temporada 2020/2021
Next post Xavier Herver serà proclamat, aquest dimecres, President de la FAK