Egdar Montellà torna amb podi

Edgar Montellà (Speedcar) va completar la XXIV Pujada a Callús – Sant Mateu de Bages, segona cita del Campionat de Catalunya de Muntanya, en la segona posició de la classificació absoluta a només 9 dècimes de Javi Rodriguez, el seu company en l’equip Pep Curses.

Després del llarg període sense competir, a més amb canvis de mecànica i equip, era lògic que existissin dubtes, Edgar el primer, i pensar que unes carreres d’adaptació serien necessàries per a treure el millor rendiment en el seu retorn als comandaments d’un Speedcar de l’equip Pep Curses.
Tots els dubtes van quedar dissipats després de la segona pujada d’entrenaments en la qual Montellà va parar el crono en 2’42”021. Era evident, que en les pujades inicials ningú ensenya les seves millors cartes; no obstant això, la manera amb què el pilot andorrà va aconseguir aquest registre va fer variar l’objectiu. De ser l’inici d’un temps d’adaptació va passar a ser la possibilitat d’estar en un podi tot just començar.

La Pujada a Sant Mateu, un escenari conegut i climatologia favorable.
Els punts quilomètrics del 0,750 al 5,750 de la carretera BV3003, la que uneix les localitats de Callús i Sant Mateu de Bages, amb un pendent del 6,18%, va ser una vegada més l’escenari proposat pels organitzadors, Moto Club Manresa, als prop de 80 equips que es van inscriure a la cursa. Un factor a favor de Montellà, un escenari conegut d’altres temporades.

Un altre factor que també resulta favorable per a la majoria dels pilots és que l’asfalt es mantingui sec. La Pujada St. Mateu 2023, es va disputar amb la carretera seca a pesar que la previsió anunciava ruixats. En aquesta ocasió no es va complir i el sol va brillar amb força.

Deixa un comentari

Previous post Podi de Vinyes – Caminal a les 3 hores de Mollerussa
Next post Povedano i Reig es classifiquen per la final del nacional de França de judo