El ciclisme: la manera de treballar “cardio” de Margot Llobera

Per la pilot de raids Margot Llobera ha introduit el ciclisme com la seva manera de entrenar treball “cardio” per així estar ben preparada per les llargues jornades  sobre de la moto. L’esport del ciclisme, no és nou per a ella. Ja de ben jove anava amb BTT gràcies a l’afició del seu pare que va fer que descobrís, l’esport de les dues rodes amb pedals. Així ho reconeix ella mateixa al dir que “la bici ha estat un dels primers esports que vaig descobrir gràcies al meu pare”.


A la Margot li han agradat els reptes, de sempre. Amb bicicleta, de manera amateur, ha estat finisher de proves de resistència com podia ser la Marató dels Monegros i alguna altra de prova similar.

El que està clar, i quan el futur de l’andorrana passa ja per les motos i els raids, que els quilòmetres en bici han augmentat, segons ella mateixa reconeix perquè “faig entrenament de càrdio, sense impacte i així les possibilitats de lesions són inferiors”.

En l’actualitat, es pot veure a la Margot Llobera per les carreteres del país, amb el grup de noies que formen l’Andona Club. “Estic contenta perquè abans sempre anava sola, ara sé que tinc un grup que tenen un nivell similar al meu i que podem fer hores i hores a la carretera”.

Com a andorrana, l’ambaixadora de l’Andona Club diu que “em sento molt orgullosa de veure tots els professionals de l’UCI Pro Tour que estan pel país entrenant, significa que fem bé les coses”. Llobera ha afegit “és un orgull creuar-te’ls i veure com fins i tot gent del motor van en bici pel país”.

Malgrat tot, la primera setmana d’agost, Margot Llobera deixarà aparcada la bici per pujar-se’n a la seva nova moto per fer tres mil quilòmetres per Catalunya. Un cop finalitzat tornarà a la bicicleta per preparar pel setembre la Madrid – Lisboa Non Stop en menys de 72 h, una prova per relleus.

Malgrat els reptes més que interessants que portarà a terme l’andorrana, Llobera té al cap una prova “si tot va bé, algun dia caurà la Titan Desert, és la meva assignatura pendent”.

D’aquesta manera segueix entrenant Margot Llobera, l’objectiu: arribar en el millor estat de forma possible a la seva gran aventura: EL DAKAR 2021.

Deixa un comentari

Previous post Canvi de tendència de Xavi Cardelús en els segons lliures de Portimao
Next post Estudiant el circuit de la Travessa d’Encamp 2020