El Circuit d’Andorra preparat per acollir la G2 de les GSèries 2023

La “marathon” de competicions de les GSèries 2023 en el Circuit Andorra – Pas de la Casa, s’iniciarà dissabte que ve (dia 28) amb la disputa de la G2. En una jornada en la qual les previsions auguren temperatures molt per sota de 0°, els pilots gaudiran d’una pista en excel·lents condicions.

La corba coneguda com “el cargol” s’inclou en el traçat.   
Complint amb la promesa que van fer els organitzadors d’un traçat diferent per a cada meeting, en aquesta segona cita de les GSèries 2023 s’inclourà en la part nord del circuit, just després de la parabòlica, la corba de dretes coneguda com “el cargol”. Aquesta variació farà que els participants en aquesta G2, hagin d’enfrontar-se a la versió més tècnica de Circuit Andorra – Pas de la Casa.        

GSèries E. De Ridder – Ferré – Vranckx, tornaran a posar l’emoció en la pista andorrana.
Los campeones FIA RX2e Rallycross Championship,  Guillaume de Ridder (2021) y  Viktor Vranckx (2022), a més del pilot de l’Automòbil Club d’Andorra , Raul Ferré, tornaran a ser els principals protagonistes al volant dels cotxes 100% elèctrics de QEV Technology.

L’experiència de De Ridder, al volant de vehicles d’aquestes característiques, va resultar decisiva per a imposar-se en la G1, a pesar que Ferré i Vranckx no li van posar les coses fàcils. La possibilitat de revenja prevaldrà des de l’inici del meeting en la categoria GSèries E.

Clio ICE Trophy. En la categoria dels Renault Clio Ral·li 5, el domini dels pilots francesos sembla assegurat. Els pilots francesos van ser els dominadors al volant dels Clio Rally5, en la primera cita del calendari del Clio ICE Trophy, a pesar que algun d’ells va tenir problemes en el moment de prendre la sortida en les finals. Va quedar clar que, arrencar a la graella de sortida continua sent una assignatura pendent.

Les opcions per a fer front als participants vinguts del país veí, seran; l’experiència del pilot aragonès Joaquin Rodrigo (a un pas del podi en la G1) i l’ímpetu de l’andorrà, Àlex Español “Sito”. Una plaça en el podi continua sent l’objectiu de tots dos.

Side by Side (SBS). Una vegada més, el campió 2022, José Roger, serà el rival a batre.
El duel viscut en el primer meeting de les GSeries 2023, entre el Canam #1 (Roger – Cucharrera) i el Yamaha #25 (Bonnefis – Parolin), sembla que té totes les possibilitats de repetir-se, encara que també és cert que les condicions de la pista seran molt diferents. Caldrà veure com s’adapten els pilots francesos que, cal recordar, van debutar en les instal·lacions del Port d’Envalira en la G1.

Tampoc han dit la seva última paraula en aquestes GSeries 2023, pilots com Joel Font, Maxime Emery o Joan Gil, grans protagonistes en les proves de buggyes de l’anterior temporada que, a la jornada inicial, no van tenir el seu millor dia.
 
ICE Gladiators (Motos): Podrà l’ímpetu dels més joves superar l’experiència dels més veterans?
En la categoria coorganitzada amb la Federació Motociclista d’Andorra (FMA), Marc Font i Xavi España van protagonitzar la sorpresa en el primer meeting, en superar als veterans Cristian España i Maxime Emery, guanyadors de l’últimes edicions de l’ICE Gladiators.

Si no hi ha sorpreses d’última hora en la llista d’inscrits, tot apunta que en les dues carreres que es disputaran dissabte que ve, aquests quatre pilots seran els principals favorits al triomf final. Un altre punt d’interès serà la lluita particular entre Font i el més jove España. La primera jornada de competició la van acabar empatats a 47 punts i, en conseqüència, el títol de l’ICE Gladiators està més obert que mai.

A partir de les 16.00 hores, els inscrits en la G2 de l’ICE Gladiators sortiran a la pista per a disputar els entrenaments lliures, a continuació seran els Clio Rally5 (Clio ICE Trophy) els que donaran les primeres voltes en aquesta segona cita de les GSeries 2023.
Seguint el pla horari previst, aquestes dues categories disputaran la seva meeting complet (finals a partir de les 18.00 hores), inclòs el lliurament de trofeus als guanyadors.

A partir de les 20.00 hores serà el torn dels SBS i GSèries E. La disputa de les finals d’aquestes categories està prevista a partir de les 23.00 hores.

Deixa un comentari

Previous post La prova d’Andorra de l’X-Trial serà el 7 d’octubre
Next post Nou dia de competició per a l’EEBE U16 a l’Ecureuil d’Or