El Club Pirinenc Andorrà fa una crida a salvaguardar les muntanyes

Aquest dissabte 11 de desembre, amb motiu del Dia Internacional de les Muntanyes, el Club Pirinenc Andorrà (CPA) ha publicat a les seves xarxes socials (Facebook i Instagram) un vídeo amb imatges enregistrades durant el darrer any pel realitzador Samuel Decout que són una petita mostra de les activitats que el club organitza.

El text que acompanya el vídeo diu que la peça és també “una carta d’amor als paisatges que ens inspiren i que ens fan inspirar profundament; que ens eleven i que ens fan créixer i expandir-nos; i que ens fan patir, gaudir i volar”. Amb això el club pretén posar en relleu la importància de salvaguardar les muntanyes, que a Andorra són el nostre patrimoni natural més preuat.

El CPA és el club de muntanya degà d’Andorra i el que compta amb major nombre de socis (prop de 1.000). Va ser fundat el 1970 i ha evolucionat en paral·lel a la societat al llarg dels anys. Actualment compta amb seccions de senderisme (que inclou sortides culturals o que es complementen amb sessions de ioga i, a l’hivern, sortides amb raquetes de neu), escalada (esportiva, en via llarga, en gel…), esquí, espeleologia i descens de barrancs. També ha organitzat ocasionalment sortides de caiac o astronomia, i en els darrers temps ha fet èmfasi en la formació (d’alpinisme, de seguretat en muntanya…) i ha posat en marxa una Escola d’Esquí i una d’Escalada.

El 2021, el Club Pirinenc Andorrà ha rebut el Premi Fallaires, que concedeixen els Fallaires d’Andorra la Vella. Ha organitzat també dues curses de trail (Cursa Històrica de Sant Bernabé i Vertical CPA Vallnord) i ha commemorat el seu cinquantè aniversari amb una via ferrada nocturna que va comptar amb la participació de 60 persones. Els actes del cinquantenari es clouran el febrer del 2022 amb una exposició de fotos històriques del muntanyisme andorrà a l’espai Caldes d’Escaldes-Engordany.

Deixa un comentari

Previous post Moussa Diagne es lesiona
Next post Verdú cada cop més aprop d’estar a la segona mànega de la Copa del Món