El Comú de La Massana també diu OK a SETAP365

Les cònsols de la Massana ja tenen el vist-i-plau del Consell de Comú per tirar endavant la constitució de la societat de majoria pública SETAP365, que naixerà amb un capital social d’un milió d’euros. El Consell de Comú ha facultat les cònsols per portar a terme l’operació de constitució de la nova societat i signar tots els documents necessaris, com el pacte de socis o els estatuts.

L’aportació del Comú de la Massana en el moment de la constitució de la nova societat serà de 19.931 d’euros, com aportació dinerària, i de 22.285.004 euros, en forma d’accions d’EMAP, com aportació no dinerària. Aquesta aportació no dinerària està composada per 14.999 accions de les 15.000 que ostenta el Comú de la Massana. És a dir, hi haurà una acció que no es transferirà a la nova societat, amb l’objectiu de poder mantenir la condició d’accionista en el moment de capitalitzar les preferents.

En el moment d’aportar les 14.999 accions, el Comú de la Massana rebrà a canvi 199.634 accions de SETAP365, que es corresponen exactament amb el valor d’EMAP i equivalen a un 19,96% de la nova societat.

Les accions rebudes de SETUP365 corresponen a la sèrie A, que només poden ser propietat d’entitats públiques, a diferència de les accions de tipus B, que estan reservades a entitats privades. La societat SETAP365 serà majoritàriament pública i al pacte de socis s’ha previst que les accions de tipus A sempre tinguin un percentatge de participació superior al de les accions de tipus B, per tal de garantir el seu caràcter majoritàriament públic. De la mateixa manera, al pacte de socis també queden fixats els mecanismes perquè el comú de la Massana pugui augmentar la seva participació a SETAP365 fins al 30% amb l’objectiu de ser paritaris en un termini de 8 anys. Els mecanismes previstos són la capitalització de les preferents, amb la qual cosa s’arribaria fins al 25,5% de la participació, i la compra directa d’accions a les altres dues parts, per arribar al 30%.

Com ha explicat la cònsol major, Olga Molné, tot i que, d’entrada, la corporació massanenca tindrà el 19,96%, ja tindrà el 30% del vot a les assemblees i, per tant, ja se li reconeix el dret de compra d’accions de les altres dues parts.

Un altre punt important del pacte d’accionistes és que tots els acords importants es prendran per unanimitat, com les noves activitats, les modificacions d’estatuts o les inversions de més d’1 milió d’euros. Justament, com ja es va fixar en el preacord, la primera gran inversió de SETAP serà de 36,4 milions d’euros i es destinarà a la unió esquiable entre Arinsal i Pal.

“Per a la Massana, les inversions a Pal Arinsal són cabdals; de fet, era un dels objectius que perseguíem i aquest acord és una gran noticia per nosaltres perquè hem trobat la millor solució per la nostra estació, amb un projecte de país, que beneficiarà tot Andorra i els seus ciutadans”, ha afirmat Molné.

Els comuns de la Massana i Canillo i Crèdit Andorrà ja estan en disposició de signar els documents per constituir SETAP365, una societat que neix per garantir l’estabilitat futura d’EMAP i ENSISA, assegurant la viabilitat i creixement de les estacions, a través d’una explotació conjunta que permeti generar economies d’escala, amb un estalvi en les despeses i un augment progressiu dels ingressos.

Deixa un comentari

Previous post Bernat i Tomàs Lomero i Patrick Pelegrina aconsegueixen l’ascens a primera divisió amb el CN Lleida
Next post Joan Jiménez tindrà la seva escola de tennis i pàdel amb l’escola Àgora

Descobriu-ne més des de ElPrincipat.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint