La victòria 69-72 d’Andorra davant Azerbaidjan ha fet realitat el somni de qualsevol debutant a la banqueta. El seleccionador absolut Cristian Vegas compleix el seu somni, dirigir l’equip nacional en una competició oficial i fer-ho amb victòria.

L’anunci que Cristian Vegas era el nou seleccionador de l’absoluta masculina de bàsquet, va agafar a més d’un, descol·locat. La renúncia “temporal” de qui ocupava el càrrec, David Eudal, va obligar a prendre decisions des de la Federació. El més lògic era que el seleccionador de l’U18, amb experiència contrastada i amb les titulacions que calen, agafés les regnes del combinat insígnia del bàsquet andorrà: la selecció nacional absoluta.

El tècnic andorrà amb una dilatada experiència entrenant equips de formació ha fet, el salt que li corresponia. Qui millor que un exjugador del país ser seleccionador nacional? Ja ho havia estat el seu antecessor en el càrrec…

L’encàrrec de la FAB a Vegas, tot i desitjat el va agafar per sorpresa. Ell mateix ho comentava dient que “m’ha agafat de sorpresa que m’ofereixin el càrrec, però davant de tot penso que estic aquí per una circumstància”. Vegas afegia “aquest lloc és i serà sempre de David Eudal“. Tot i això, el que era fins al moment, seleccionador U18 masculí reconeixia que “és un orgull per a un andorrà poder dirigir la selecció nacional del teu país”.

El mes de preparació de la selecció l’ha ajudat a implementar un model que no ha estat molt lluny del que ja funcionava, en el grup dels Colom, Isern, SerratoBartolomé i companyia… amb una diferència. El seu coneixement dels U18 ha fet que tres jugadors que ha tingut en el seu equip del Morabanc Andorra com Alejandro Aranda, Leo López i Marc Martínez hagin fet el salt. Diguem-ne confiança amb els joves o idiosincràsia geogràfica. El que està clar és que han estat en el grup durant la preparació i han viatjat a Malta a la competició.

Andorra no ha guanyat més que un partit. El seu accés a semifinals està garantit. Ara, caldrà saber si com a primer o com a segon. Tot dependrà del que facin davant l’amfitriona, Malta, aquest dijous. El que està clar és que Cristian Vegas ha debutat amb victòria, el somni d’un andorrà amant del bàsquet i orgullós del seu país.

Cristian Vegas, en un moment del seu primer partit com a seleccionador absolut. Foto: FIBA.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Previous post Speed Company Racing i BUFF MEGAMO Women marquen el ritme a Andorra
Next post Jelinek abandona el Morabanc Andorra