El despropòsit de l’ACB

La patronal del bàsquet espanyol. La unió dels clubs de la màxima categoria són els que formen la ACB (Asociación de Clubs de Baloncesto), la qual gestiona la que diuen que és la millor lliga d’Europa. Aquesta etiqueta que se l’ha guanyat a pols, amb els anys, es pot veure tacada per una gestió poc permissiva pel que fa als clubs que formen part d’ella, en una temporada marcada per la crisi sanitària de la Covid19. Les plantilles que militen a la Liga Endesa han patit de diferent manera les conseqüències de la Covid19, l’ACB encapçalada pel seu president, el madrileny Antonio Martín obliga a jugar vuit partits en dues setmanes, a una plantilla la del Morabanc Andorra que encara està patint el primer brot de l’enfermetat que va viure al novembre del 2020 i que ha tornat a ternir un altre brot durant el mes d’abril.  Amb nou jugadors disponibles, tres dels quals varen precipitar la seva tornada, el passat cap de setmana davant el FC Barcelona, fa que l’exigència de la patronal sigui desmesurada, en  una clara inhibició per tenir cura dels protagonistes de la competició: els jugadors.

Aquest dimarts al migdia, el tècnic del Morabanc Andorra, Ibón Navarro s’ha convertit en portaveu dels jugadors i l’staff tècnic del club del Principat en llegir un comunicat adreçat a la mateixa direcció de l’ACB. Un comunicat en el que es demana “tres dies de descans” entre setmana i setmana per facilitar que els jugadors puguin recuperar. Tres únics dies per allargar la competició i no posar en perill, encara més, la salut dels jugadors. El propi Ibon Navarro ha deixat clar que “volem jugar i donarem el màxim de les nostres possibilitats”.

L’ACB vol que el Morabanc Andorra faci el següent calendari:

25/4. Morabanc Andorra – FC Barcelona.
28/4. Saragossa – Morabanc Andorra.
01/05.- Obradoiro – Morabanc Andorra.
04/05.- Unicaja – Morabanc Andorra.
06/05.- Morabanc Andorra – Fuenlabrada.
09/05.- Morabanc Andorra – Gran Canaria.
11/05.- Múrcia – Morabanc Andorra.
13/5.- Joventut – Morabanc Andorra.
16/05.- Guipúzcoa – Morabanc Andorra.

Però en aquest conflicte que ja dura unes setmanes, on la ACB no ha volgut baixar les seves pretencions, també entra en joc la ABP, que té com a Secretaria General, a l’exjugador Rafa Jofresa i que després d’una piulada emesa, deixa molt enlaire si veritablement el seu objectiu és procurar pels seus associats. Massa tova la piulada, quan els grans perjudicats són els seus. Perquè?

Imcomprensiblement, de moment, la resta de clubs callen. Una mostra més que l’esport professional no entén ni de valors ni de companyerisme. Tothom va a la seva, almenys, de moment.

 

 

Deixa un comentari

Previous post Jiménez Kasintseva jugarà amb Bertens la primera ronda de Madrid
Next post La Sportiva Andorra Trail tindrà format individual i de tres etapes