El ioga vinyasa

Quan algú pensa amb el ioga, la primera imatge que et ve a la ment és algú en posició seguda, amb les cames creuades, els ulls tancats i la ment en blanc… Aquesta és també la visió que jo tenia fa uns anys.

Però que és realment? Que ens pot aportar? Això és difícil d’explicar, sense provar-ho.

Fins fa pocs anys, jo no m’havia vist mai fent ioga, i menys imaginar-me que acabaria formant-me per ser professora. Tot va començar el dia que una companya de feina em va fer provar una de les seves classes, i per sorpresa meva, em va encantar i va trencar els meus esquemes sobre el ioga.

Vaig descobrir que existeixen moltíssimes variants, unes més mentals i altre més físiques, més fitness, segons el gust i les necessitats de cadascú. A mi em va enganxar el ioga vinyasa. És un ioga dinàmic, on vas variant d’una asana (postura) a una altra, acompanyant el moviment amb la respiració. Quan el practiques, és com una dansa, on vas passant per diferents postures de ioga, i vas sentint com va treballant tot el teu cos, tant pel que fa a força muscular com de flexibilitat. Sents com canvia el teu estat tant físic com mental.

Físicament vas sentint com millora el teu to muscular, en l’àmbit general, perquè treballes absolutament totes les cadenes musculars i com vas aconseguint estirant i relaxant a la vegada tot el teu cos.

Mentalment, en ser dinàmic, aconsegueixes pensar únicament en el que estàs fent, en el moment present, deixant de banda qualsevol altre pensament que no sigui el que toca fer en aquell moment.

És per això que et relaxes tant durant una classe de vinyasa així com a la vegada sents com estàs treballant. Una classe de vinyasa, et fa “suar”! I això és una de les coses que més sorprèn els meus alumnes… “Com m’has fet suar”… em diuen en acabar la classe. A mi m’agrada donar-li un caire més de fitness a les classes, treballant de forma més dinàmica i utilitzant postures amb variants, buscant els nostres límits i volen anar més enllà.

El més reconfortant de tot, és veure com milloren, com se superen dia a dia, com van assolint reptes que els hi marco i com també jo vaig aprenent amb ells, tant com a professora com alumna, perquè em considero una aprenent com ells i amb molt per descobrir encara en el món del ioga.

Que més dir-vos? Que vingueu a provar una classe de ioga vinyasa i veureu el que us pot aportar i segurament canviarà la vostra percepció del ioga, tal com em va passar a mi.

 

Eva Rodriguez
Entrenadora personal
Instructora a AnyosPark

Deixa un comentari

Previous post Andorra finalitza amb dos rècords nacionals i una MMP l’Open de Loulé
Next post El primer equip del Barça d’hoquei torna a Encamp

Descobriu-ne més des de ElPrincipat.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint