El Karate andorrà torna a competir

El proper diumenge 28 de febrer es disputarà en el Pavelló Prat Gran d’Escaldes – Engordany, el Trofeu Nadal 2020, campionat organitzat per la Federació Andorrana de Karate.

S’anomena 2020 ja que és el posposat del passat mes de desembre de l’any 2020 (data en la que es dur a terme normalment el campionat) durant el que la Federació va creure oportú no cancel·lar el campionat definitivament sinó que, el millor, era posposar-lo per a poder-lo dur a terme quan Govern d’Andorra, Ministeri de Salut i Secretaria d’Estat d’Esports donessin llum verda, veient que les fases de la situació sanitària estaven millorant.

És un campionat en modalitat de Kata només (no Kumite) fet a mida per a la base dels karatekes de la Federació. Normalment, competeixen des dels 6 anys fins als 13 anys (ambdós inclosos), però a causa de les restriccions sanitàries que tenim al país pel COVID-19, en aquesta ocasió, només està permès que competeixin els juvenils: 12-13 anys.

Els clubs que hi participaran són els següents:

  • –  Club Karate Fudo – Shin d’Escaldes – Engordany
  • –  Club Karate Xavier Herver d’Ordino
  • –  Club Karate Jion de La Massana
  • –  Club Karate Kyokushin-do d’Andorra
  • –  Club Karate Shotokan d’Encamp

Després de més d’1 any sense competir al país (l’últim campionat a nivell nacional que vam dur a terme va ser el Trofeu de Nadal 2019 ja que el Campionat Nacional 2020 havia de tenir lloc al març, just el cap de setmana després de l’inici de la pandèmia sanitària), podem tornar als tatamis de competició tot i que sigui només amb una categoria.

Normalment, aquest trofeu es realitza amb categories mixtes, és a dir, els nois i noies competeixen entre ells, indiferentment del sexe, però, en aquesta ocasió, com que només tenen la oportunitat de competir els juvenils, la Federació ha pensat en donar- los més opcions i, així, s’ha dividit la categoria per sexes: juvenil masculí i juvenil femení.

El total de competidors registrats pel campionat és de 14 (7 nois i 7 noies) i, des de la Federació, estem tremendament orgullosos de la implicació dels nostres karatekes ja que és el número que habitualment teníem abans de la pandèmia. Per tant, això demostra que els karatekes andorrans són lluitadors i tenen moltíssimes ganes de reprendre la competició.

Deixa un comentari

Previous post Primer test de preparació de Vines i Mercader per a una temporada que promet ser espectacular
Next post Francesc Solana, el millor !!