El Karate Xavi Andorra competeix al País Basc amb bones sensacions

El passats dies 15, 16 i 17 d’Octubre es va disputar a la localitat d’Azkoitia (País Basc) la segona jornada de la Lliga Nacional Espanyola de Karate (RFEK) en les categories cadet i absoluta. La màxima competició espanyola va acollir als millors karateques del país veí a la recerca d’una plaça per la Gran Final que es disputarà el proper mes de desembre a Àvila i a on només competiran els vuit millors classificat de cada categoria.

El club andorrà Karate Xavi Andorra va tornar a la competició després d’un any i mig de pandèmia i ho va fer en la modalitat de Kumite (Combat) a excepció de Silvio Moreira que ho va fer en la modalitat de Kata (Tècnica).

Els resultats dels representants del Principat varen ser:

En categoria Cadet (14-15 anys):

• Jordi Zanón, que va competir en la categoria -52 Kg, va passar la primera ronda per sorteig (BYE) i en la segona es va enfrontar amb el competidor Monir Chadli al que no va poder superar perdent per 1-0. No van repescar.
  • David De Luca, que va competir en la categoria -63 Kg, es va enfrontar en la primera ronda al competidor Alvaro Quesada amb el que va perdre per 4-1 i sense opcions de repesca.
  • Paula Gonzalez, que va competir en la categoria -47 Kg, es va enfrontar en la primera ronda a la competidora Candela Martín amb la que va acabar empatant a 0 i, per decisió arbitral va perdre per 3-2 (super ajustat). No va poder repescar.
  • Lola Vega, que va competir en la categoria -54 Kg, va passar la primera ronda per sorteig (BYE). En la segona ronda es va enfrontar a la competidora Oihane Apellaniz amb la que va perdre per 4-1. Com que Oihane va arribar a la final es va poder respecar i en el primer combat de la respecta Lola va acabar empatant a 1 però va perdre pel Senshu (Punt d’Or). Va aconseguir marcar abans la seva rival.

En categoria Sènior (+18 anys):

• Silvio Moreira, que va competir en la categoria Sènior Masculí, no va poder passar el tall de la primera ronda, quedant sisè en la seva pool (es classificaven els quatre millors) amb una puntuació per sota del 24.
  • Sergi Herver, que va competir en la categoria -84 Kg, es va enfrontar en la primera ronda al competidor José Marquez al que va guanyar per 2-0. En la segona ronda es va enfrontar a Aitor Ballesteros al que no va poder superar, perdent per 1-0. No va poder repescar.
  • Sandra Herver, que va competir en la categoria -61 Kg es va enfrontar en primera ronda a Eva Gomez amb la que va acabar empatant a 2 i, per decisió arbitral la del Principat va guanyar 4-1. En la segona ronda es va enfrontar a Valentina Bustamante amb la que va perdre per 3-0. No va poder repescar.