El líder cau en el Nacional: FC Andorra 1 – Granada CF 0

Triomf de l’Andorra en l’estrena de l’Estadi Nacional a La Liga, en un partit vibrant que s’ha hagut de patir fins al final. I és que a davant hi havia un Granada que arribava al Principat líder i sense haver encaixat encara cap gol, però els d’Eder Sarabia, molt seriosos en defensa i efectius en atac, han fet un partit rodó i s’han acabat imposant gràcies a un solitari gol d’Iván Gil.

Tot és més fàcil quan et poses per davant en el marcador i a l’Andorra se li ha posat ben de cara el partit tot just al minut 6 quan Adri Vilanova s’ha inventat una passada que ha deixat sol Iván Gil davant del porter. I el migcampista no s’ha posat nerviós i ha inaugurat el marcador amb una preciosa vaselina. A partir d’aquí, el partit ha estat molt disputat, amb un Granada que arribava amb perill cada vegada que s’apropava a l’àrea de Raúl Lizoain, mentre que l’Andorra intentava combinar possessions llargues amb atacs més verticals aprofitant la velocitat dels seus atacants.

Ricard, al 18’, ha tingut la primera visitant amb un xut creuat, mentre que uns minuts després, entre Lizoain i Alti han rebutjat el perill en una doble rematada del Granada. L’Andorra ha tornat a estar a prop del gol en una bona recuperació d’Alti, però un defensa ha tallat la passada que deixava sol Germán dins l’àrea. A l’altra banda, un Lizoain molt segur ha conjurat qualsevol intent de perill dels andalusos.

A la represa, el Granada ha sortit molt animat i en els primers minuts ha dominat i ha tingut una ocasió claríssima en un cop de cap d’Uzuni que ha marxat fregant el pal. Però amb el pas dels minuts, els tricolors han començat a agafar el control del partit i hauria pogut arribar el 2-0 en una rematada a boca de canó de Marc Fernández que ha salvat André Ferreira. Però l’ensurt més gran ha arribat al 67’, quan Antonio Puertas, de cap dins l’àrea ha enviat la pilota al fons de la xarxa… per sort tricolor, l’àrbitre ha anul·lat la diana per mans prèvies.

Des d’aleshores fins al 96’, molt de patiment, una ocasió d’Antonio Puertas i la celebració final d’una victòria treballada i que quedarà per sempre en el record de l’afició del Principat.

Foto i text: FC Andorra.