El Morabanc Andorra a semifinals de l’Eurocup

El MoraBanc Andorra s’ha classificat aquest dimarts per les semifinals de l’Eurocup en un resultat extraordinari aconseguit derrotant a domicili el Gran Canària per 77-79 en una nova exhibició de convicció i rebelia dels d’Òscar Quintana. I és que aquest nou MoraBanc Andorra, que no podem deixar de recordar que és cuer de la lliga ACB, ha tret tres partits seguits que només els treu un equip que estigui disposat a tot tret de rendir-se. Avui la victòria torna a mostrar un equip sòlid i ferm al darrere que quant li donen l’oportunitat és capaç de llençar-se a la jugular del rival, un Gran Canària ple de talent en totes les posicions, que jugava a casa i que somiava amb guanyar l’Eurocup per jugar l’Eurolliga. Ara el MoraBanc se centra en pensar en el partit de dissabte a València però amb una mirada diferent, la que té un equip que se sent preparat per superar les màximes adversitats. El rival de l’equip andorrà sortirà del partit que demà jugaran a Lujbjana el Cedevita i el Frutti Bursa. Si guanyen els eslovens tocarà viatjar però si ho fan els turcs la semifinal seria a la Bombonera.

En els combats de boxa un assalt dura només tres minuts i es poden fer realment llargs. Amb un quart de bàsquet passa exactament igual. Es pot donar una excel·lent imatge durant força part del període però 10 minuts donen per molt. Més o menys això ha passat en el primer quart d’avui. El MoraBanc ha jugat realment bé de sortida. Molt motivat, bé de cames i sense dubtar. Això ha donat fruits amb avantatges com un 6-11 amb Arteaga com a gran amenaça tricolor. Però els locals, mica en mica, han aconseguit ajustar la seva defensa i començar a convidar els d’Òscar Quintana a tirar de 3. Com en d’altres dies, la falta d’encert dels tricolors ha fet capgirar la dinàmica. El 23-17 n’era la mostra davant d’un Gran Canària que quan està a gust té molts jugadors de qualitat. El 23-20 del final del primer quart explicava l’evolució del quart. I el 30-20 de l’inici del segon ja era una amenaça important tallada amb temps mort per Quintana. Dos triples consecutius de Jelínek i Llovet han estat la reacció del MoraBanc en aquest moment. Fins el 32-31 la revifada semblava llençada, després els locals han tirat d’ofici fins tancar la primera part amb un 42-35. El tercer quart ha fet honor als anteriors i ha acabat registrant molts mini partits a dins. En el primer el Gran Canària ha volgut trencar el partit i no ha pogut. En dues ocasions els de Porfi Fisac s’han posat 13 amunt (48-35 i 54-41). El MoraBanc, que segueix en la versió d’esgotar absolutament les seves possibilitats sempre, ha aconseguit tornar des de la solidesa defensiva i aparicions de Hannah, Codi i Jelínek. El 60-57 ha estat un avís els locals que havien de seguir treballant. Al final del quart 63-57 i la sensació que tot estava per decidir. I el darrer quart, ha estat com els anteriors amb una diferència, el MoraBanc ha acabat tenint una marxa més i potser els nervis locals han acabat sent protagonistes. El MoraBanc ha vist, de nou, com un 68-58 els amenaçava amb eliminar-los de l’Eurocup. I, un altre cop, no ha estat així. Hannah i Codi han posat la màgia i al darrere Tunde ha estat atòmic. I no ha estat gens fàcil perquè res no ha fluït de manera senzilla, tot ha costat un munt i al final s’ha aconseguit en un esclat de joia que recompensa un equip que ha treballat molt, que segueix patint molt i que està a semifinalista de l’Eurocup.

Foto i text: Morabanc Andorra.

Previous post Vallnord-Pal Arinsal premiada per la seva aposta per l’ecoturisme i el desenvolupament sostenible