El Morabanc Andorra cau 78-77, sobre la botzina, davant la Penya

El MoraBanc Andorra arribava fa un parell de dies a Manresa amb la il·lusió de lluitar un altre cop per ser campió de la Lliga Catalana de bàsquet i marxa aquesta nit com a quart classificat després d’haver cedit en dos duels a cara o creu en els que ha tret dos creus. Especialment dolorós el d’avui, que ha acabat amb un 77-78 definit amb una cistella al darrer segon, literal de Brodziansky. Abans del moment clutch els dos equips s’havien fet mal i havien tret suficients butlletes per lluitar per la victòria que no hagués estat injusta fos quin fos el resultat final. Per altra banda, mentre els dos conjunts feien mèrits també mostraven sense complexos i com toca el catàleg d’imprecisions i errors propis de la pretemporada. Sigui com sigui, la derrota toca una mica l’orgull per haver arribat com ha arribat i, a més, no aporta positivitat a la pretemporada tot i l’indiscutible evolució en positiu de l’equip.  El resultat al descans indicava fidedignament el que estava passant. El 34-26 amb que s’aturava el cronòmetre després dels primers 20 minuts de joc mostrava que el MoraBanc estava dominant el partit però sense haver sotmès del tot la Penya. Tots dos equips es presentaven al partit amb baixes sensibles i la feina dels dos entrenadors ha estat intentar que es notessin el menys possible. El MoraBanc ha plantat bé la defensa i ha semblat anticipar els moviments dels verdinegres. El partit no ha estat bonic en aquests primers 20 minuts en què el funcionament de l’equip tricolor ha tingut un tret que acostuma a agradar molt Ibon Navarro: Ha estat coral. Crawford ha tirat una mica més del carro que la resta però la força ha estat en el repartiment de tasques i responsabilitats. La primera part ha acabat amb un 34-21 de valoració pel MoraBanc, el que indicava que el duel no estava basant-se en l’encert. El tercer quart no ha girat massa les coses, si bé és cert que el Joventut ha començat a afinar la punteria des de la línia de tres punts. El 56-51 amb que s’arribava al minut 30 venia a marcar una continuïtat en l’escenari. Però l’arrencada del darrer quart ha estat de la Penya, collant més i més en el rebot ofensiu (17 més n’ha agafat) i mantenint l’amenaça exterior. Els verdinegres han capgirat el marcador 56-58 i han arribat a marxar de quatre però un cop més, com sempre, els d’Ibon Navarro s’han enganxat tossudament al partit amb Hannah i Miller-McIntyre d’estilets ofensius. I així s’ha arribat a la darrera jugada en què el Joventut ha fet cistella i ha guanyat. La diferència entre la nit i el dia en el bàsquet és la mitja volta de Brodziansky. Crawford, amb 14 punts, ha estat el més sòlid dels tricolors. Trobar Hannah en la recta final amb bones sensacions ha estat una de les bones notícies del partit. La pretemporada avançai ja només queda un partit, dissabte vinent a Toulouse contra el Paux Orthez.