El Morabanc Andorra cau a Palència 72-63

A la cinquena jornada de la LEB Or arriba la primera derrota del Morabanc Andorra. Ho fa a la pista del Palència que fins al moment tenia el mateix balanç de 4-0 que els del Principat. En aquest cas, els andorrans han caigut més per demèrit propi que per mèrit del rival. I és que el Morabanc Andorra ha acabat rebent la seva pròpia medicina i caiguen en els errors en insistir en el tir exterior, quan l’encert no era el desitjat. El 72-63 demostra que la LEB Or no és una competició fàcil i que cal ser constant. La mostra: els del Principat han guanyat tres quarts del partit: el primer (14-16), el tercer (17-18) i el quart (15-16), però un irrisori segon quart (26-13, en contra) els ha acabat sentenciat.

Els de Natxo Lezcano no han estat mai còmodes a la pista del municipal de Palència. Els locals molt motivats per la seva gent han utilitzat la intensitat defensiva com a eina per cuinar a foc lent la seva victòria. Seguint amb el símil culinari, una mica més i se’ls hi crema el menjar, però perquè el Morabanc Andorra s’ha arribat a col·locar 44-42 a la sortida del descans. Però era tot un miratge. Els del Principat han rebut per tots costats i en cap moment han demostrat la categoria d’equip que teòricament han de ser. Tot s’ha de dir, que sense Maric (lesionat en el turmell en el primer quart) ni Rafa Luz que s’ha quedat a Andorra, els que aquest divendres eren visitants s’han mostrat molt vulnerables, sobretot en una faceta del joc tan important per l’estil de joc andorrà com és el rebot. Amb Maric, poder les coses haurien estat diferents, el que està clar és que ni amb Dos Anjos, ni amb Llovet, el rebot ha estat controlat, cosa que ha ajudat als locals a tenir segones, tercers i fins i tot quartes opcions de cistella en un mateix atac.

Quan era l’hora de la veritat, la precipitació i la falta d’encert han facilitat el treball als locals que anaven amb ganivets entre les dents per continuar invictes en solitari. Ho han aconseguit. El Morabanc Andorra ha acabat estavellant-se davant la defensa local certificant així la primera derrota a la LEB Or.