El Morabanc Andorra guanya l’Oviedo 79-60

Si us fixeu només en el resultat, un bonic i ben acolorit 79-60, no sabreu ben bé que ha passat aquest dijous a la Bombonera. Però tampoc es pot negar que la solidesa i fermesa d’aquest MoraBanc Andorra el fa infringir càstics considerables a equips que ofereixen una excel·lent imatge a la Bombonera. Un exemple ben clar, el d’aquesta jornada 14 amb l’Oviedo. No és casualitat que el MoraBanc resolgui així els partits quan és un fet que s’està repetint.

Si fos una cursa de migfons els rivals se li esgoten en el 1400 després d’estar per davant força estona però al final es desfonden i acaben cedint clarament a la línia de meta. La raó cal buscar-la en què els tricolors et poden guanyar de moltes maneres i poden usar moltes armes diferents per fer-ho. Avui, per exemple, el rival ha mostrat un encert totalment inesperat en el tir exterior i ha sabut interrompre molt bé el joc local. Això ha portat els de Trifon Poch a dominar els dos primers quarts, 22-24 i 37-39 al descans. En el tercer quart, guiat per la dupla Rafa-Felipe, el MoraBanc ha posat ordre i ha començat a controlar el ritme del partit. Menys esbojarrat i més controlat. I avui davant l’Oviedo aquest era el partit que convenia. Això i endurir la defensa ha anat donant el domini als de Lezkano. I al final del tercer quart les coses estaven 61-50.

S’ha de dir també, és obligatori, que el 42-28 en el rebot pel MoraBanc ha estat clau, especialment avui, que l’equip no ha tingut molt encert. Un parell de moments del darrer quart expliquen aquest domini avui dels tricolors. Amb 66-53 el MoraBanc no ha pogut anotar en 6 atacs consecutius. I tot això, els visitants només s’han acostat a 8 punts, 66-58. I fins aquí. Faltant 3 minuts hi havia partit i quan ha acabat el partit els 19 punts de diferència marcaven una nova victòria clara de l’equip andorrà que s’ha imposat en 13 dels 14 partits que ha jugat fins ara i que a casa ho ha guanyat tot. Queda molt però no queda tot.

Text: Morabanc Andorra.