El Morabanc Andorra perd 83-89 davant el Tenerife

Quin final!! El Morabanc Andorra ha perdut davant l’Iberostar Tenerife 83-89, en un partit boig que ha tingut un final impropi per un partit de l’ACB. I es que amb el 83-84 i segons, han aparegut les tècniques i les expulsions que han fet que d’un partit entretingut, tot i que no especialment vistós s’hagi passat a la incredulitat. Però pensar que els tricolors han perdut per l’arbitratge, seria fer-se un mal favor. Sempre hi hauran detalls a millorar d’un equip que pot decantar la balança per un costat o l’altre. Que si una errada en la passada, que si un tir en solitari errat, que si un tir lliure no ficat… Per entrar en la crítica directa a l’arbitratge, caldria que l’equip, sigui el que sigui, no hagués comés cap errada, i això és impossible.

Tot i això, cal dir que la tripleta Juan Carlos Garcia González, Javier Torres i Yasmina Alcaraz no ha estat fina. Però no ho ha estat des del principi, no només al final quan es decidia el partit. I es que el veterà Garcia González ha hagut de tirar del “carro” en més d’una ocasió. I ha comportat el desconcert d’ambdós conjunts. Javier Torres cometia errada darrera errada que de ben segur que seran analitzades per la comissió d’arbitratge de l’ACB i la Yasmina Alcaraz, lamentant-lo molt (perquè qui subscriu aquesta crònica la coneix des dels seus inicis en l’arbitratge) ha passat desapercebuda fins els darrers segons del matx on una antiesportiva ha detonat al tècnic euskaldun Ibon Navarro que li ha posat en safata d’or a Garcia González que li assenyalés dues tècniques seguides, exaltant encara més a l’entrenador tricolor. Però el pistoler, quan dispara no te aturador. No s’ha acabat aquí l’espectacle de Garcia González perquè ha expulsat de la pista a David Jelinek i fins i tot, ha fet que el director comercial del club que estava sentat en una de les taules del fons del pavelló hagués d’abandonar la pista (indicat pel delegat de camp). Cal recordar que la Bombonera estava buida de públic. La reacció des de la llotja no s’ha fet esperar de “chusquero” fins a “mira arriba”. I el fet més lamentable, perquè així es pot catal·logar ha estat quan la tripleta arbitral alentada pel principal ha marxat “per potes” de la pista cap el vestidor, acompanyats pel delegat de camp com si teméssin una reacció desproporcionada cap a ells. Però si no hi ha public a la Bombonera!!. Quina por teníen?

El partit esportivament parlant, no ha estat molt brillant. El Tenerife ha agafat en el primer quart una renta de 10 punts, 4-14 que poc a poc ha estat rebaixada per uns tricolors no gaire posats en defensa. Al Morabanc no se’l veia fi, i el Tenerife amb molt d’ofici feia el mínim per dominar en el marcador. Els 15-20 del final del primer quart aixóí ho indica.

En el segon quart el partit ha continuat amb la mateixa tònica. Diferències mínimes pels islenys que han vist com després de tres tirs lliures el Morabanc Andorra empatava a 34. Quedaven poc menys de dos minuts pel descans. Fins i tot, en el darrer minut del quart, els del Principat han tingut la primera avantatge favorable en el marcador 41-40, però ha estat un pur miracle ja que els visitants marxaven al vestidor amb el 41-43.

A la represa, el partit seguia pel mateix camí. De nou, Shermadini i el seu equip dominaven el tempo, però no amb absoluta comiditat. Huertas feia feina però no la necessària per trencar el partit i això els tricolors ho han sabut utilitzar. Sense fer soroll i amb la seva mentalitat de lluitar i defensar, els d’Ibon Navarro s’han mantingut en el partit, o per un triple, o per una pilota robada, o per un rebot defensiu que ha permés sortir al contracop. El partit seguia amb diferències mínimes i l’arbitratge continuava desentonant. Però tot i així 58-63 al final del tercer quart. Tot estava per decidir.

El darrer quart ha estat etern. Ha passat de tot. Amb diferències mínimes favorables sempre als de Txus Vidaorreta, s’ha entrat en el tram decisiu. Els locals es torne a posar per davant 75-74. Quedaven 4:46 pel final. S’entra en el joc dels despropòssit on cap dels dos equips està encertat. Tot i així una cistella dels tinerfenys, els torna a posar per davant 75-76. Els del Principat demostren que volen guanyar el partit i un triple els col·Loca dos adalt 78-76, quedaven poc menys de tres minuts pel final. ELs visitants aprofiten tres tirs lliures per avançar-se de nou 78-79. Els d’Ibon Navarro es col·lapsen en dos atacs i això ho aprofita el Tenerife per marxar 78-81. El Morabanc no encerta l’atac i permet, amb dos tirs lliures que els insulars es col·loquin 78-84. Una falta antiesportiva a Fitipaldo, a 12″ del final fa que els tricolors es col·loquin 80-84 amb possesió. El triple de Tomas Gielo acosta i permet sommiar als locals 83-84….

… i aquí és quan es lia tot…

el següent atac del Tenerife és tallat amb falta contundent dels locals, que els àrbitres un cop revisada en l’Instant Replay assenyalen antiesportiva. Aprofitat els dos tirs lliures, en el nou atac del Tenerife, els àrbitres li torne a assenyalar una altra falta antiesportiva. Això fa exaltar al tècnic euskaldun del Morabanc Andorra, que entra a la pista amb els braços oberts protestant descaradament. Els esdeveniments següents han estat detallats ja anteriorment, així que no cal reiterar-se. El partit finalñitzava amb el 83-89 final.

El partit finalitzava amb indignació, tant des de la llotja, com dels jugadors i no diem del cos tècnic local. Ara, hi haurà indignació a l’ACB al veure com un dels seus no ha actuat de la manera que ho havia de fer?