El Morabanc Andorra reacciona també al Top16

Ja tocava. Algun dia l’esforç admirable d’aquest grup des de feia setmanes havia de tenir premi en algun d’aquests duels contra equips importants que darrerament s’havien escapat en circumstàncies similars. El MoraBanc Andorra ha guanyat per 71-74 a la pista del Mornar Bar de Montenegro en un partit que els d’Ibon Navarro han guanyat per plantejament, per defensa, per constància i, tot s’ha de dir, perquè en la recta final han tingut el punt d’encert i llum que altres dies ha faltat. El partit no ha diferit molt d’altres que han entrat en el darrer quart amb tot per decidir però deu tenir molt a veure en el fet que avui s’hagi guanyat que ara quan Ibon Navarro mira a la banqueta per veure quanta fusta té per cremar es troba el rebost ple. I fins i tot li’n sobra perquè avui ha quedat fora de la convocatòria un home com Bandja Sy. El MoraBanc ha mantingut un nivell elevadíssim de compromís en tot moment davant d’un equip local preparat pel repte físic i que compta amb jugadors de molt talent com Whitehead, Pullen o Gabriel. I quan ja s’entrava en el moment dels valents el MoraBanc ha dibuixat una línia a terra i no ha deixat passar els montenegrins. Ha estat, un dia més, molt remarcable la capacitat dels tricolors per acceptar i fins i tot promoure un nivell físic molt alt.

El partit d’aquest dimecres tenia perill perquè una derrota no deixava fora els tricolors matemàticament però els obligava a anar la setmana vinent a Gran Canària pràcticament amb l’obligació de guanyar. Aquesta pressió ara passa als canaris que avui han perdut a Kazan tot i fer un bon partit (73-62). I el MoraBanc ha guanyat avui construint a partir de les seves virtuts i no desesperant-se en els factors del joc a millorar. Els d’Ibon Navarro han conquistat la pista del Mornar amb un 5-22 en triples. I tè mèrit perquè molts d’aquests tirs representaven opcions reals de capgirar o de marcar tendència en el marcador i lluny de frustrar-se el MoraBanc ha estat capaç sempre de centrar-se en la següent acció defensiva. Fins i tot es pot dir que hi ha hagut moments en què ha semblat que l’equip gaudia defensant. El primer quart ha acabat 18-12 i al descans les coses estaven 39-38. Però aquesta situació de veure de prop el rival ja s’havia produït en partits anteriors que s’han acabat escapant. Avui les coses han anat diferent. La recta final del tercer quart l’exhuberància física tricolor s’ha apoderat de l’escena i al final del tercer quart les coses estaven 57-59. S’havia de rematar. I el cert és que ben bé, no s’ha rematat. Tirant de talent i ofici, el Mornar s’ha posat 69-65 i 71-67 ja en la recta final. Es podria dir que els locals sentien que tenien una mica més per lligar la victòria. I aquí és on ha arribat, en la millor tradició de les curses de 1500 d’atletisme, el darrer canvi amb remuntada que el rival no espera. Tyson amb 10 rebots i una presència imponent, Paulí en mode MVP (20) amb 7 punts, 4 assistències i 10 rebots, Parakhouski amb 12 punts I 7 rebots i Hannah amb 16 punts serien els noms propis.

Text i foto: Morabanc Andorra.

Previous post Una pista molt trencada dificulta el gegant dels Nacionals Júnior italians
Next post L’Inter guanya la Supercopa al derrotar el FC Santa Coloma 2-0