El Morabanc Andorra tot i caure 77-69 es classifica pel Top16

Tot costa molt. Massa com per no valorar una classificació pel Top16 Eurocup. És cert que ha arribat a la llunyana Panevezys després de perdre 77-69 amb el Lietkabelis lituà en una altra derrota tricolor i en un nou partit grisot. Però feina feta. Classificació aconseguida i ara a seguir remant per arribar en les millors condicions possibles a una segona fase de la competició que, sense cap mena de dubte, ubicarà els d’Ibon Navarro en un grup duríssim en el que caldrà està a un nivell excepcional per pensar en els playoffs. Però aquesta darrera frase és la vida avui, “pensar en els playoffs”. Tot és possible. El Top16 arrenca amb 0 victòries i 0 derrotes per tothom i qui sap si el MoraBanc en aquells moments tindrà menys lesionats i estarà en millor forma que aquesta setmana. I és que avui l’equip ha encadenat la seva quarta derrota consecutiva en un partit en el que no se li pot negar als jugadors la seva lluita i treball durant els 40 minuts però s’ha de reconèixer que o bé per les cames o bé un tema mental el llenguatge que transmet l’equip no és d’estar fresc. Més aviat al revés. La responsabilitat i la feina el mantenen connectat al partit sempre però aquelles dècimes de segon, o mil·límetres que donen l’avantatge per fer mal en aquests darrers partits semblen haver desaparegut del catàleg. En el meravellós i sempre inescrutable món de la confiança, l’equip en tot just 10 dies ha perdut aquella espurna que el feia sentir-se segur. Res que no hagi passat abans i res que no tingui solució amb treball i descans. Del segon molt no poden tenir els tricolors que tenen un viatge de tornada terrible i que demà arribaran rebentats. Divendres i dissabte podran preparar el partit de diumenge a la Bombonera contra Movistar Estudiantes. I és que, recuperant l’argument de la classificació pel Top16, no fa massa semblava un somni jugar a l’ACB, després ho va ser i acomplert tornar a Europa i avui l’equip suma el seu tercer Top16 en quatre participacions. Per un club amb el recorregut del MoraBanc fins ara és un punt per estar orgullós. A més la notícia arriba amb dos partits encara per jugar a les pistes, admetem que complicades, de Virtus de Bolonya i Mònaco.

El partit d’avui ha estat un voler i no poder en el que la classe i la determinació de Hannah han estat absolutament fonamentals per poder celebrar la classificació. El base ha fer 27 punts i en la segona part ha assumit tota la responsabilitat davant les dificultats dels seus companys per fer bàsquet. El següent jugador en valoració avui ha estat un excel·lent Guille Colom que ha aprofitat l’oportunitat amb 9 punts i 3 rebots. La tendència del partit ha estat de molt equilibri amb cert predomini local i només en el tercer quart el MoraBanc ha semblat millor però el seu domini no s’ha concretat en cap avantatge sòlid. Per contra, en el darrer quart els lituans han arribat a disposar de 10 punts en un parell d’ocasions posant en veritable perill el Top16. Resumint, el partit no passarà a la història però si ens posem a pensar sempre recordarem que una de les classificacions pel Top16 es va lligar en una tarda de desembre en una ciutat lituana de nom Panevezys.

Foto i text: Morabanc Andorra.