El Morabanc cau davant el Barça 63-79

Derrota del MoraBanc Andorra davant del Barça per 63-79 en un partit on la sensació és que els d’Ibon Navarro han remat fins on han arribat les forces i han acabat sucumbint clarament contra una potència superior.

El Barça pensant en l’Eurolliga s’ha presentat sense Davies, Mirotic, Calathes i Higgins però clar, l’arsenal dels de Jasikevicius continua sent terrible pel rival. La prova son els 26 punts per 32 de valoració de Leandro Bolmaro que ha estat el veritable botxí dels tricolors perquè ha jugat bé tot el partit. Davant d’aquest Barça de secundaris (dir-li a Gasol, que ha fet 16 punts i 9 rebots, secundari és per posar-se vermell) de gran nivell i motivats els tricolors han oposat esforç, com sempre, com en tots els partits. I a banda de la capacitat de treballar intermitències de bon joc que sempre acabaven relacionades amb Hannah (23 de valoració amb 18 punts i 6 assistències). També ha fet avui un bon partit Oriol Paulí que ha valorat 16 amb 13 punts i 4 rebots.

Una d’aquestes bones ratxes és la que ha provocat un parcial de 14-0 en el tercer quart que ha capgirat el marcador, gairebé sempre dominat pel Barça, posant un 55-54 que ha disparat la il·lusió en la parròquia tricolor. En aquell moment semblava realment que es podria portar el Barça a un cara a cara fins el final però en el darrer quart els visitants han estat superiors a partir de tancar la seva cistella i amb la contribució del tàndem Bolmaro/Gasol.

Tampoc han ajudat un parell decisions controvertides de l’arbitratge, en concret una que ha impedit un triple de Hannah a la recta final que col·locava a 2 el MoraBanc i que ja no ha pujat al marcador per  una falta en el bloqueig que ha semblat molt dubtosa. De fet del 62-64 possible s’ha acabat amb 63-79. La diferència final del partit ha estat molt exagerada per la resistència dels tricolors. I és que Ibon Navarro ha plantejat un partit de petites guerres perquè creuant les espases estava clar que ni hi havia res a fer. Ha aparegut el MoraBanc amb Albert Pons de titular i el jove de la casa ho ha fet força bé aportant presència física i treball.

Les baixes d’aquest diumenge obligaven a pensar i molt per on es podia plantejar el partit. Avui les baixes eren Sy, Gielo, Dimè, Tyson, Llovet, Palsson i Moussa. I això s’havia de sumar que tres dels disponibles just sortien del Covid. Vist des d’aquest punt de vista l’objectiu del MoraBanc ha estat fer el partit llarg sense sentir-se incòmodes anant al darrere i esperant tenir un bon moment encertant les rotacions. I això ha passat al tercer quart però no ha pogut tenir continuïtat en el darrer quart.

El treball i la bona disposició tàctica ha procurat oportunitats d’acostar-se al límit a la sorpresa però, i no sabrem mai si ha estat només culpa de la precarietat de l’equip, ha faltat encert. Un puntet d’inspiració o de màgia. I ja se sap que la màgia en l’esport professional sempre és més amiga de qui té més recursos i en aquest tema el MoraBanc darrerament està de pega. Sigui com sigui les sensacions avui no son dolentes i fan pensar que en la nova marató de partits que venen, l’equip aconseguirà oferir una bona versió i ser competitiu. El primer dimecres vinent a Saragossa.

Text i foto: Morabanc Andorra.