El Morabanc guanya a Melilla 63-85

El MoraBanc Andorra ha guanyat aquest diumenge per 63-85 a la pista del Melilla en un d’aquells partits en que la bona i aplicada feina de l’equip ha servit per desactivar els riscos que tenia el partit. I els tenia. Està clar que el MoraBanc és millor equip que els locals i està clar que en la gran majoria de models de partit imaginables la victòria ha de ser tricolor. Però no és menys cert que jugant fora de casa i en un pavelló amb poqueta gent les possibilitats de no fer una lectura correcta del partit eren altes. A més, i com passa sempre, el Melilla te un grapat de jugadors que tenen bàsquet per fer-te un embolic. Què li preguntin el Valladolid. I s’ha de dir que els de Natxo Lezkano avui han acabat guanyant per 22 punts de diferència però no han tingut una passejada triomfant durant ben bé 27 o 28 minuts de partit. El millor que ha fet avui el MoraBanc és adonar-se que tenia al davant un d’aquells partits en què cal abaixar al fang i embrutar-se el que faci falta. Al descans les coses estaven 41-45 (22-21 en el primer quart) i s’ha de dir que el partit no tenia un governant clar. Els primers minuts del tercer quart han definit el partit. Liderats pel nivell defensiu de Rafa Luz, que ha jugat amb angines, els tricolors han plantat un mur davant de cistella que ha acabat sent insuperable pels locals. No ha estat cap festival en atac aquest quart (4-14) però el Melilla s’ha desfondat de tant topar contra la paret andorrana. Molta responsabilitat per part de cada jugador i paciència per esperar que arribés el bon moment en atac. I ha arribat en el darrer quart. Maric ha tornat a ser Maric en format MVP i un dia més el Bc MoraBanc Andorra ha deixat la sensació de ser un grup ple de talent però que sap interpretar col·lectivament el joc. I aquesta capacitat per compartir és la primera pedra de l’esglesia de Lezkano. En els plans de l’entrenador del MoraBanc Andorra segur que estava guanyar 10 dels 11 primers partits de lliga, i fins i tot els 11, però el que segur que el posa més content és haver aconseguit pujar al barco a tothom amb aquest estil de joc coral. Dissabte vinent a les 18h30 visita la Bombonera el Valladolid, un altre dels gallets de la categoria.