El Morabanc paga una mala primera meitat i perd 88-104

Segona derrota del Morabanc Andorra a la Fase Final de l’ACB, aquest cop davant Herbalife Gran Canària per un 88-104. Uns mals dos primers quarts han fet que els del Principat anessis a remolc en tot moment però a 5:57 per acabar el partit s’han col·locat a quatre punts 78-82. Com va succeir davant el València Bàsquet, l’Andorra va rebre un parcial de 2-12 (dels quatre punts es va passar al 80-94, a dos minuts pel final) que va fer impossible la victòria final.

La sortida a l’inici del partit per part dels homes que entrena Ibon Navarro va ser d’allò més erràtica. Ho va ser tant, que els canaris varen fer un parcial de 0-10 en els quatre primers minuts que obligava al tècnic euskaldun del Morabanc a demanar temps mort. Malgrat l’aturada i les indicacions als jugadors, l’equip va seguir sense rutllar. La primera cistella dels andorrans va ser un tiple de Jelínek a poc menys de cinc minuts per acabar el quart. Els del Principat no acabaven de funcionar i els canaris ho aprofitaven de 3-10 al 9-21 per acabar el quart amb un 14-25.

No es pot dir que tècnic del conjunt andorrà no ho va intentar. Però el segon quart va tenir la mateixa línia que el primer. En els primers cinc minuts de joc el Morabanc va fer cinc punts. Per contra el Granca ho aprofitava per fer-ne 15 i pujar la diferència al 19-41. Faltaven poc més de quatre minuts pel descans. Com es farien de llargs. Els canaris varen tenir una renta màxima de 20 punts, 30-50 a poc menys de dos minuts del descans. Dues cistelles de Llovet i un triple de Hannah reduïa la diferència al 37-50, ja entrats en el darrer minut. Al final dos tirs lliures de Shurma van fer que els andorrans marxessin al descans amb un 37-52.

A la represa, l’equip va mostrar una millora notable, tot i que el marcador no ho reflectia. Les diferències voltaven entre els 12-14 punts, però es notava que el Morabanc podia retallar la diferència. A 4:03 per acabar el quart, per primera vegada els d’Ibon Navarro es col·locaven a 10, 54-64. Semblava que tot podria ser. Igual que va passar en el primer partit, el Morabanc tenia “el seu moment”. A poc menys de dos minuts i després d’una cistella de Senglin, els andorrans baixaven de la barrera psicològica dels 10 punts 58-67. Només era un avís. Però el Granca ja tenia la por al cos. Malgrat tot, al final del quart l’electrònic assenyalava un desfavorable 64-75.

La sortida del darrer quart, va ser completament diferent de les de la resta. El Morabanc va fer un parcial d’11-4 gràcies als triples de Sy, Todorovic i Walker que col·locaven el 78-82. Anteriorment amb el triple del serbi, el marcador assenyalava 75-79. Però de la mateixa manera que va passar en el primer partit, el cansament, va tornar a passar factura, conjuntament amb algunes decisions arbitrals que, de nou, varen tornar a perjudicar els interessos del conjunt que entrena Ibon Navarro. Els andorrans rebien un parcial de 2-12 que col·locava el 80-84. La missió era impossible, tot i que per empenta no va ser. El Morabanc ho va intentar, però al final el marcador ha assenyalat el 88-104 final.