El nou projecte femení de l’AHG obre un crowfunding en cerca de recursos per competir a Kuwait

L’Andorra Hoquei Gel ha creat aquesta temporada la seva secció femenina. L’equip format per joves jugadores sortides del planter canillenc i jugadores veteranes vol competir com a selecció absoluta femenina en el que serà la primera edició de la Women‘s Ice Hockey Development Cup que tindrà lloc del 6 al 13 de novembre de 2022 a Kuwait, per aquest motiu han engegat una campanya crowfunding per aconseguir els recursos necessaris que les permeti viatjar al país aràbic.

Si, en la categoria masculina, Andorra ja ha participat diverses vegades, enguany seria el primer cop que ho fes la femenina. La “Development Cup” és un torneig internacional d’hoquei gel, organitzat per la IIHF que ha estat creat pels països que no poden ser “full members” de la IIHF per raons d’infraestructures insuficients, cosa que no els permet competir internacionalment. Amb la creació d’aquest torneig la federació internacional dona una oportunitat a aquests països i d’aquesta manera ajuden a fomentar al desenvolupament de l’hoquei gel.

La Federació kuwaitiana ha convidat a disputar aquesta primera edició del torneig femení a Colòmbia, Luxemburg, Irlanda, Emirats Àrabs, Andorra i la mateixa Kuwait que seria l’amfitriona.

La selecció femenina neix de la motivació, compromís i esforç de jugadores veteranes d’aquest esport residents al país, amb la suma de les noves promeses que el Club Andorra Hoquei Gel ha format durant els últims anys. Així doncs, ha estat el treball conjunt entre junta, entrenadors i famílies d’apostar per una secció femenina al club, la que ens porta el dia d’avui a tenir un equip exclusivament femení i poder assistir aquest important esdeveniment.

La capitana de l’equip, Núria Samaniego ha explicat que “estem molt il·lusionades amb aquest torneig, creiem que és una gran oportunitat per les nostres jugadores, ens ajudarà a fomentar l’esport femení en el nostre país i fora, i ens permetrà donar a conèixer aquest gran esport com és l’hoquei gel”. De moment, empreses com Encisa i el Palau de Gel i el Comú de Canillo ja s’han compromès a ajudar, però “ens cal més ajuda per poder anar-hi”.

 L’enllaç per col·laborar és: https://gofund.me/974d798d

 

Deixa un comentari

Previous post Segon lloc de Gerard de la Casa a la Pujada de Sta Maria Vilalba, en turismes
Next post Ian Porté (SILVER CAR S2) podi a la seva classe a la XII Pujada Ullastrell