El Palau de Gel de Canillo tanca el 2020 amb 680.000 euros de pèrdues

El Palau de Gel tanca el 2020 amb unes pèrdues de prop de 680.000 euros, un 12% més que el 2019 (605.000€ de pèrdues). Aquest resultat s’atribueix a la reducció important dels ingressos (-46% respecte al 2019) a causa del tancament del Palau de Gel durant el primer confinament, i a les importants restriccions sanitàries a partir de mitjans del mes d’octubre passat a causa de la segona i la tercera onada de la pandèmia. No obstant això, l’esforç fet pel Palau de Gel en termes de contenció de la despesa d’explotació (-12%) i la reducció de les despeses d’amortització del 82% gràcies a la renovació del contracte de lloguer del Palau pels pròxims 25 anys, han permès frenar el creixement de les pèrdues en l’any més difícil des de l’obertura del Palau fa 35 anys.

Cal destacar la voluntat del Palau de Gel de mantenir les seves instal·lacions obertes pels seus abonats i ciutadans del país durant tota la tardor i hivern malgrat la gairebé nul·la afluència de turistes, fet que no ha permès una reducció encara més significativa de les despeses d’explotació.

Les reduccions més significatives de despeses han estat les relatives a les partides de subministrament de calefacció i electricitat amb un estalvi de gairebé 100.000 €, i en partides de manteniment, compres, publicitat, personal temporer i serveis de neteja per la disminució d’activitat a causa del tancament del Palau durant el primer confinament, i a la reducció dràstica de l’afluència a partir de la tardor passada.

Pel que fa als ingressos, totes les instal·lacions han patit una forta davallada dels seus ingressos, tot i que la reducció dels ingressos de la pista de gel (-38%) ha estat inferior que per la resta d’instal·lacions amb percentatges de reducció superiors al 45%.

Situació dels comptes a 31 d’agost del 2021

En el tancament del mes d’agost, els ingressos i les despeses del Palau liquidats estant en línia amb els imports pressupostats a principis d’any. Cal destacar que malgrat les dificultats a principis del 2021 d’establir una previsió fiable dels ingressos a causa de les incerteses lligades a la pandèmia sobre el comportament del sector turístic el 2021, els ingressos liquidats a finals d’agost estant un 2,6% per sobre dels pressupostats. La despesa liquidada en el mateix període està per sota de la pressupostada en un 4%, i com a conseqüència, el resultat dels primers vuit mesos de l’any són unes pèrdues un 10% per sota de les pressupostades a principis d’any.

No obstant això, el comportament dels ingressos ha estat molt irregular al llarg del 2021. En el primer semestre, la facturació del Palau si bé ha estat per sobre de la del 2020 (+6,6%), encara ha estat molt per sota de la del 2019 (-40%). En canvi, a partir del juliol es detecta un inici de la recuperació amb una facturació superior a la del juliol 2020 d’un 69% i només inferior en un 11% a la del 2019. Els ingressos de l’agost es poden qualificar de molt bons, superen en un 70% els de l’any passat i en un 25% els de fa dos anys. 

Foto: Comú de Canillo.

Deixa un comentari

Previous post Víctor Casadesús es queda a Andorra per jugar a l’Inter
Next post El Hill Masters a Braga amb “l’armada” tricolor