El rally Terra da Auga pròxim repte per a Albert Llovera en la Toyota Iberian Cup

El Toyota Gazoo Iberian Racing Cup 2023, arriba a terres gallegues per a disputar la segona cita del seu calendari, el Ral·li da Auga 2023. Albert Llovera no faltarà a la cita, en aquesta ocasió, amb Claudi Ribeiro “Leites” al seu costat, amb l’objectiu de continuar fent quilòmetres al volant del Toyota Yaris, a més d’anar perfilant les millors prestacions del seu vehicle per a estar en la lluita amb els més ràpids de la Copa.

Llovera – “Leites” és un tàndem que, per separat, acumulen una gran experiència en ral·lis tant d’asfalt com de terra. Formant equip han coincidit alguna vegada de manera esporàdica, així doncs, sembla lògic que un període d’adaptació del copi al sistema de notes de Llovera serà imprescindible.

Canvi important en el planning horari.
En aquesta ocasió el reglament esportiu de la Toyota Iberian Cup seguirà la normativa de la Copa d’Espanya de Ral·lis de Terra. Aquest detall és de vital importància, respecte a FAFE, pel fet que els pilots només gaudiran d’una passada de reconeixement amb el cotxe de carrer. Sens dubte, per a l’equip del Grupo La Grajera, no suposa una dificultat afegida, segons Albert: “En totes les ocasions que he competit en terra en certàmens espanyols, sempre ha estat amb una passada de reconeixement. Veurem amb “Leites” quin sistema adoptem en aquest primer pas per les especials. En tenir dues passades per especial, si hi ha algun canvi molt rellevant entre ambdues, l’anotarem abans del segon pas”.

Tres de les especials a superar (a doble passada) amb un traçat de 15 km.
Com bé comenta el pilot d’Andorra la Vella, el recorregut consta de dos bucles de dos especials i que es disputaran dues vegades cadascuna. En aparença seran especials exigents, si tenim en compte la longitud d’aquestes. De les dues que es disputaran en el bucle matinal, la primera (A) s’acosta als 15 km, mentre que la segona (B) supera per poc els 11 km. En la continuació, Llovera – “Leites” es trobaran amb dos especials (C i D) de 15 km, per a decidir la prova.

En total el traçat a completar suma 242,76 km, dels quals gairebé el 50% corresponen a les especials cronometrades. La prova es correrà durant el dissabte (dia 25), és a dir, una sola etapa dividida en 4 seccions.

La jornada del divendres (dia 24), també serà intensa.
La concentració de Llovera – “Leites” durant la jornada prèvia a la disputa del ral·li estarà dividida en dues parts molt diferents. En el decurs del matí realitzaran la passada de reconeixement de les especials mentre que, per la tarda serà el test amb el Yaris de competició (shakedown), el que mantindrà ocupats tant als pilots com als tècnics de PCR Sport presents al parc d’assistència situat a Ordes.A partir de les 20.30 hores del mateix divendres (dia 24) es farà la cerimònia de sortida a “la Alameda de Ordes”.

Albert Llovera també exercirà de conferenciant en Ordes.
En tenir al pilot andorrà en la llista d’inscrits, els organitzadors del Ral·li da Auga 2023, L’Agrupació Esportiva Nord-oest Motor, no han desaprofitat l’ocasió i li han demanat que fes una conferència, el dimecres (dia 22 a les 20.00 hores), en el qual el tema seria la competició esportiva. Llovera va acceptar la proposta i abans d’entrar de ple com a pilot participant en el Ral·li da Auga 2023 se situarà enfront dels aficionats que tinguin la curiositat de conèixer detalls del pilotatge esportiu en condicions especials.

El moment esperat per tots, pilots, equips i aficionats, arribarà a les 8.15 hores del dissabte (dia 25). En aquest instant es donarà la sortida al primer participant del Ral·li da Auga 2023, des del parc d’assistència d’Ordes (la Corunya).

Deixa un comentari

Previous post Victòria 5-12 de l’Andorra Hoquei Gel a Fontromeu
Next post Òscar Casal anuncia un secret que tothom esperava