El Renaixement comença a la Bombonera

Renaixem porta dient el club a tothom des de fa un parell de mesos. Un concepte que va associat, necessàriament, al bàsquet i a la competició però en el que tenia cabdal importància recuperar el terreny perdut per culpa de la pandèmia. Tornar allà on érem és la matriu del renaixem. I avui, durant més de dues hores, aquesta ha estat la sensació que s’ha tingut a la Bombonera. Avui, de fet, ha tornat la Bombonera. En el tercer quart, en un moment de greu crisi ofensiva de l’equip d’Ibon Navarro els aficionats han cregut. Tot i que l’ecosistema no era ben bé el millor (havien desaparegut 20 punts de diferència i el rival jugava cada cop millor havent capgirat) la Bombonera ha estat positiva sempre. I aquesta energia s’ha transmès a l’equip que ha oblidat les inseguretats de jornades precedents i ha acabat lligant una importantíssma victòria per 87-71 davant d’un gran equip com el Gran Canària. Una victòria necessària per les circumstàncies però encara ho ha estat més perquè l’equip ha mostrat solidesa defensiva, consistència per moments i el més important, caràcter i grapa. El MoraBanc Andorra dominava per 20 punts de diferència en el primer quart, 35-15. Amb un punt que semblava irreal, per la gran diferència, els d’Ibon Navarro volaven i el rival no trobava la manera de fer mal a l’activa defensa tricolor. En atac Codi Miller-McIntyre marcava el ritme i la línia de tres alimentava amb abundància. Tot era de color de rosa. Massa i tot. El tècnic visitant Porfi Fisac ha estat expulsat amb dues tècniques en el primer quart, un fet totalment inhabitual, el que encara ha afegit més pebre a la sensació de viure un moment que seria difícil mantenir del tot en el temps. I ha estat així. El molt talent, a tots nivells del Gran Canària, ha començat a aparèixer i el partit s’ha anat ajustant. 10 punts al descans 48-38 i en una arrencada nefasta en atac del tricolors les coses estaven 49-52. I aquí ha aparegut un MoraBanc que encara no s’havia vist aquesta temporada. Un equip que s’ha agafat fort al partit i ha estat capaç de mantenir un nivell molt alt en la recta final. Massa pel rival. A títol individual cal destacar que Hannah ha jugat molt poquet per una sobrecàrrega muscular però ha sortit en el moment més complicat i ha ajudat. El millor avui ha estat, i de llarg, Codi Miller-McYntire amb 23 de valoració per 9 punts, 5 rebots i atenció…13 assistències! Bons partits de Crawford amb 13 punts i Noua amb 11 que feien falta a l’equip. També a bon nivell Jelínek amb 13 punts, Arteaga amb 15 i Conor Morgan que ha valorat 11 i que ha aparegut en els moments importants. Dissabte vinent toca visitar la pista d’un Joventut de Badalona que està fortíssim.