El somni americà de Cervós comença a rodar

Joan Cervós va marxar cedit de l’FC Andorra a mitja temporada a l’equip americà del Colorado Springs Switchbacks FC de la USL Championships, després d’haver fet el seu debut a la Segona Divisió B. Malgrat això, només va poder jugar un duel amb el seu nou conjunt a causa de la pandèmia, però ara tot ja ha canviat.

Tot i que en el país hi ha un gran debat amb les mascaretes i amb la malaltia, ja que hi ha una part de la població que no se la pren seriosament, en el món futbol tot és diferent. Si a la Casa Blanca, les mesures són mínimes, en el futbol és tot el contrari i després de tres jornades de competició, el Switchbacks és el segon classificat del grup C, format per quatre equips que es juguen l’accés als play-off de la competició, que se celebren a finals d’agost. Passen el primer i el segon. I el defensa s’està convertint en una peça important del conjunt, de fet, en el darrer partit va anotar un gol a les acaballes del primer temps, que va servir per començar a remuntar el 2 a 0 fins a acabar amb un empat a 3 contra el Real Monarchs.


En aquest sentit, l’internacional ha explicat que “tot està anant molt bé, de moment”. “Ha estat un procés d’espera llarg: primer va, entrenar a casa, després vam començar fent-ho amb grups reduïts, després més amplis i finalment, ens van fer una PCR que va permetre que poguéssim entrenar i començar la lliga”.

Personalment, “m’estic trobant bé, em costa agafar el ritme després de tres mesos sense jugar però cada dia em sento millor ja s’anirà veient tot, anem partit a partit”. De fet, Cervós no pensa en el futur, només “en ara, en aquest any, després ja veurem” i en gaudir del present: “em sento molt còmode i hi ha molt bon ambient amb els companys”. El que sabem segur és que tornarà al Principat quan hi hagi un partit de selecció.

Per tant, després d’uns mesos durs, tot torna a estar en ordre. Encara que als Estats Units tot és diferent: “Aquí hi ha més llibertat, és tot diferent pel que fa a cultura. Per sort, estic en una zona bastant tranquil·la, on no hi ha molts casos de Covid-19. Nosaltres tenim per norma de la lliga fer el mínim, és a dir, només sortir a fer el necessari. A més, cada setmana passem una PCR, això dona molta seguretat per tenir a tothom controlat”. “Abans de cada entrenament omplim un qüestionari a casa, arribem, ens prenen la temperatura i després de cada matx, ens toca fer la PCR”, ha afegit, recordant que “en el món del futbol dels Estats Units no hi ha cap queixa, tot està controlat, s’han fet meetings i trucades per conscienciar molt bé”.

Fotos: Colorado Springs Switchbacks FC i Joan Cervós.

Deixa un comentari

Previous post Aitor Yeto substitueix a Dani Luque a l’FC Andorra
Next post La FAF informa d’una persona asimptomàtica en el planter del FS La Massana