‘Els 2900’ no tornarà com a cursa a Andorra

L’Organització de la mítica “Els 2900” ha informat mitjançant les xarxes socials que no continuarà desenvolupant el projecte que feia 5 edicions que es portava a terme. L’edició del 2020 es va suspendre a causa de la pandèmia, però en el 2021 no hi haurà. En el mateix escrit en Carles i en Matt són molt crítics pel camí que està agafant el país al dir que “el país se’n va per un camí perillós i no l’entenem. Refugis guardats a la mà d’estacions d’esquí, forfets per anar a tocar la muntanya, hivern com estiu… i esdeveniments sense ànima. Podríem ajuntar telefèrics, ponts tibetans… l’Andorra de baix s’ha perdut el Nord i s’està fent un parc d’atracció del nostre petit paradís”.

L’únic esdeveniment d’alpinrunning del Món, tanca les portes a Andorra, o poder cal dir que Andorra li ha tancat les portes a l’esdeveniment. En el mateix escrit en Carles i en Matt reconeixen que “tornarem en un altre lloc, a on la muntanya no té menys valor que quatre duros”.

L’escrit íntegre de comiat de l’Organització de “Els 2900” és el següent:
S’acaba un capítol de la nostra aventura. ‘ELS 2900’ no tornarà com a cursa a Andorra.
Més que una cursa, quedarà la ruta. De refugi a refugi, que enllaca els set cims més alts del país. Pics que durant 5 edicions van fer somiar muntanyencs a tot a reu al món.
Més que una cursa, quedarà l’estil. Lliure i creatiu. Buscar cada any noves línies per crestes i canals per millorar la ruta, o simplement allargar el viatge perquè s’acabi més tard.
Més que una cursa, quedarà la companyonia. Muntanyencs apassionats, humils. Lluitant les 24 hores de la cursa, però compartint vivències durant tres dies.
Més que una cursa, quedarà l’ètica. Sense compromís. Anar a la muntanya amb coneixement i respecte. Per poca gent, no per ser exclusiu sinó per garantir la seguretat dels participants i un alt nivell de competició.
El país se’n va per un camí perillós i no l’entenem. Refugis guardats a la mà d’estacions d’esquí, forfets per anar a tocar la muntanya, hivern com estiu… i esdeveniments sense ànima. Podríem ajuntar telefèrics, ponts tibetans… l’Andorra de baix s’ha perdut el Nord i s’està fent un parc d’atracció del nostre petit paradis.
‘ELS 2900’ se’n va, però la filosofia ‘ELS’ es queda amb tots els que fan part d’aquesta família. Tornarem en un altre lloc, a on la muntanya no té menys valor que quatre duros.
Gràcies per tot el suport al llarg dels anys. Refugis, guies, treballadors, corredors, patrocinardors, amics que d’una manera o l’altra ens van ajudar a fer d’una bogeria de dos il·luminats l’únic esdeveniment d’Alpinrunning al món.
Més que una cursa. Som una família.
Carles i Matt
Foto: Els 2900.

Deixa un comentari

Previous post L’ACA arriba als 10.000 socis !!
Next post Da Cruz novè en una FIS a Itàlia