Els andorrans participen en el campionat d’Espanya de ruta

Entre els dies 18 al 20 de juny es van disputar a La Nucía (Alacant, Costa Blanca) els Campionats d’Espanya de ciclisme en carretera de categoria elit- sub23 i Elit professional on la FAC va desplaçar un equip gracies als acords amb la RFEC que deixen que els nostres ciclistes puguin pendre part.

Divendres 18 es disputava la Crono individual on prenien part en categoría sub23 femení Magalí Salomon i en èlit Oscar Cabanas i Marc Saura.

Magalí Salomon va disputar la crono, en un recorregut rodador de 24,6 km a la localitat de Bussot, per tal d’agafar experiencia en esdeveniments internacionals i acumular dies de competició, i es va veure molt condicionada al fer la prova contra el rellotge amb una bici convencional, lo que la va dur a ocupar   26ª posició  a mes de 11 minuts de la guanyadora Mavi Garcia.

El homes destacar la 10º posició en categoria elit de Oscar Cabanas, en una crono de 32.1 km mes exigent per recorregut i temperatura. Oscar va acabar a 3’29” del Guanyador de la categoria Eloy Teruel. Marc Saura, en la seva primera participació en un esdeveniment d’aquest nivell amb l’objectiu d’agafar experiencia en la disciplina i acumular dies de competició va fer una crono de menys a mes tot i que al km finals va patir un problema técnic amb un salt de cadena que li va fer perdre molt temps, el que li va portar fins a la posició 18º a mes de 7′ del guanyador.

En quant a la prova en linea, el circuits es van realitzar a la zona de la Costa Blanca, i sortien de la localitat de La Nucía,els circuit de la categoria femenina tenia una distancia de 106 km. on havien d’afrontar de bon inici el Alto del Turrón duro,   on Magali Salomon va poder aguantar fins a dalt amb el grup principal. La duresa del recorregut i l’alt ritme va fer que solament acabessin 29 participants entre les que no estaba la corredora de la FAC i on es va imposar de nou Mavi Garcia.

En la Categoria masculi els corredors del la FAC havien d’afrontat prop de 190 km amb mes de 4000 metres de desnivell positiu, amb els ports de Finestrat, Tudons, Confrides, Turrón Duro per dos cops i un continu terreny trencacames, els corredors de la FAC tampoc van poder finalitzar la prova que disputaven amb els ciclistes professionals i on es va imposar el corredor de ASTANA Omar Fraile.