EMAP gestionarà el refugi del Comapedrosa fins el 2022

El passat dimecres es va confirmar la concessió per part d’EMAP per l’explotació de la gestió del servei públic del refugi del Comapedrosa, amb una durada de 3 anys, fins al proper 2022. El refugi, ubicat a 2.265 metres i al costat de l’Estany de les Truites, ofereix una capacitat d’acollida natural de fins a 48 persones amb una distribució de 4 habitacions, però amb totes les mesures sanitàries, EMAP ha establert un protocol per poder oferir un total de 30 places. Aquest estarà cuidat per un equip de guardes format i coneixedor de la normativa i tot el patrimoni del Parc Nacional de les Valls del Comapedrosa.

Amb l’objectiu de poder oferir servei a totes les persones que estiguin realitzant activitats pel Parc Nacional del Comapedrosa, l’estació va decidir obrir el passat dissabte dia 10 de juliol, proporcionant els serveis del refugi al 100% tant a nivell gastronòmic, pernoctacions i altres. Amb aquest nou projecte, EMAP té la intenció de realitzar diferents activitats relacionades amb la pesca, sortides guiades, restauració d’alçada i molt més. Durant la roda de premsa, Josep Marticella, director general d’EMAP, ha mostrat el seu agraïment i ha aprofitat per felicitar la gestió anterior del refugi durant tants anys. Així mateix, ha destacat que és un gran projecte per a tots i ha destacat que tot i haver rebut la gestió del refugi guardat, per EMAP “és igual d’important el refugi guardat que el no guardat. Vallnord – Pal Arinsal voldrà oferir el mateix nivell d’excel·lència en els seus serveis i garantir un respecte envers la natura i tots espais que els usuaris poden aprofitar”.

Destacar que el Refugi és un punt de seguretat davant les inclemències meteorològiques o de dificultat per als usuaris. Però a la vegada també és un punt de referència d’avituallament i de descans per als excursionistes, muntanyencs i un gran punt d’informació. Així mateix, en els últims anys, aquest ha tingut un paper molt important en la sensibilització envers la protecció de l’entorn, la meteorologia i el risc d’allaus, així com la riquesa de la biodiversitat i els paisatges d’Andorra.

Pel que fa els accessos, Vallnord – Pal Arinsal ofereix una alternativa molt accessible a través del telefèric. Amb aquest, els usuaris podran arribar al sector d’Arinsal i pujar fins la Portella de Sanfons i baixar fins al Refugi. És tracta d’un accés més fàcil i no tant exigent com la pujada des del poble d’Arinsal.

L’estació té la previsió de mantenir l’obertura del refugi cada dia fins al tancament de la temporada d’estiu, el proper 13 de setembre i amb previsió d’allargar-la, segons evolucioni la situació, fins a mitjans d’octubre.

Deixa un comentari

Previous post Comença “la festa”
Next post Pal-Arinsal crea un nou forfet per skimo i senderisme