Encamp acull fins dissabte l’Europeu U20 de voleibol amb sis seleccions

La sala polivalent del Complex Esportiu i Sociocultural d’Encamp es transforma en l’escenari d’un nou esdeveniment esportiu, en aquesta ocasió l’europeu U20 de joves esportistes practicants del voleibol que participaran, del 4 al 9 d’abril, a la competició organitzada per la Federació andorrana i la CEV Small Countries Association, i que aplega sis seleccions nacionals: Luxemburg, Irlanda, Irlanda del Nord, Gibraltar, Liechtenstein i Andorra com a amfitriona.

El conseller d’Esports, Infància i Joventut, Xavier Fernàndez, ha felicitat la federació per portar un esdeveniment esportiu d’aquest nivell al país i ha assegurat que “serà un bon entrenament per l’acollida de la seu del voleibol durant els Jocs dels Petits Estats, el 2025”. El conseller ha animat a tothom a assistir als partits al Complex o veure’ls per internet.

El secretari d’Esports, Justo Ruiz, ha destacat “el voleibol s’està consolidant com un esport on la gent jove torna a competir” i ha afegit que és una motivació més “poder gaudir de dos referents com el Xavi Folguera [jugador en actiu a la lliga francesa] i Jose Garcia [actualment seleccionador nacional i ex jugador professional].

El president de la federació andorrana de voleibol, Xavier Folguera ha agraït “les facilitats del comú d’Encamp, cedint les instal·lacions i posant a disposició el personal per poder organitzar aquest campionat” així com “al Govern d’Andorra pel suport i la col·laboració”. Folguera ha agraït als patrocinadors i a la CEV la confiança en Andorra.

El president ha explicat que les sis seleccions nacionals s’allotgen a Encamp i alguna d’elles, com Luxemburg, va arribar ja dissabte passat per poder aclimatar-se. Folguera ha indicat que les delegacions sumen aproximadament un centenar d’integrants, entre jugadors i equips tècnics.

El seleccionador nacional, Jose Garcia, ha pronosticat que s’arriba a la competició en un moment bo i amb una fornada de jugadors amb experiència en la selecció absoluta  que tenen molt bon nivell per ser en aquestes competicions i davant la pregunta de si hi hauria opcions que la selecció andorrana fos a la final, ha dit de forma prudent però convençuda, que “hi ha opcions tot i el bon nivell d’algunes seleccions”

Durant la presentació, ha estat presents l’actual jugador professional Xavi Folguera, que aquesta passada temporada ha competit a la lliga francesa i participarà en la competició com a adjunt d’entrenador, i el director de la competició, Agustí Boldú.

 

Calendari de la competició

5 d’abril 

17.30   Luxemburg contra Liechtenstein

20.00   Andorra contra Gibraltar

6 d’abril

12.00   Irlanda del Nord contra Liechtenstein

14.30   Gibraltar contra Irlanda

17.30   Luxemburg contra Irlanda del Nord

20.00   Andorra contra Irlanda

Les semifinals seran divendres a les 17 i a les 19:30 h, i la final serà dissabte 8 d’abril a les 19 h. La cerimònia de cloenda tindrà lloc just després de la final i es farà entrega dels trofeus.  

Foto: Comú d’Encamp

Deixa un comentari

Previous post L’Skyrace Comapedrosa continuarà formant part del circuit XTERRA Trail Run World Sèries
Next post Clou el campionat d’Espanya de natació per la representació andorrana