Enorme Morabanc !!

Victòria incontestable davant el Casademont Saragossa per 93-113. Sí com ho llegeixen. El Morabanc Andorra ha finalitzat el partit amb 113 punts, sense cap període extra i el que és millor igualant la xifra història de 16 triples en un partit i sent el tope històric del club a l’ACB. Els andorrans han mostrat concentració, defensa i sobretot un elevat percentatge de tir exterior (aquell que no es va tenir en els dos primers partits). Todorovic amb 26 punts i 29 de valoració ha estat el millor en les estadístiques. Perquè en el joc, aquest dilluns el Morabanc ha demostrat que pot jugar-li de tu a tu, a qualsevol. Això sí amb actitud i com equip. En aquest partit ningú ha trobat a faltar ni a Moussa ni a Musli. Avui Tunde, Llovet i Sy han estat enormes.

El partit no ha començat amb una tònica gaire positiva pels interessos del Morabanc Andorra. Tot i no ser com el dels anteriors partits, un 4-0 inicial ja feia pensar que els del Principat tornaven pel camí de sempre. No ha estat així, tot i que el Casademont Saragossa ha estat l’equip que ha portat el control del partit. Dels minuts 5 al 7, i amb tres triples consecutius dels aragonesos es passava de 6-4 al 16-7. Les diferències no eren insalvables, però el fantasma dels partits anteriors passava pel cap de més d’un. El Saragossa ha tingut una diferència màxima de 9 punts que els d’Ibón Navarro han pogut anar reduint fins al 28-24 en què finalitzava el primer quart.

El segon quart ha començat molt similar en dinàmica al final del primer. Els andorrans havien entrat en el partit i veien com podien col·locar-se per davant en el marcador. Això ha passat a 6:58 pel descans, després d’un dels triples de Senglin que col·locava el 32-33. Era la primera diferència favorable al que avui anaven de blanc. Les diferències seguien igualades però dos triples seguits de Hannah i Walker han fet que el marcador assenyalés el 34-41, abans Todorovic i Senglin feien el mateix. El Morabanc es trobava còmode, molt còmode tot i que les diferències no eren definitives. En el darrer minut i mig, l’electrònic s’ha tornat a igualar, aquest cop 45, però un triple del capi Colom tornava les diferències favorables als andorrans. Abans del descans una cistella de Walker col·locava el 45-50.

Es patia per com sortiria el Morabanc a la represa. I la veritat ho va fer endollat i ben concentrat. Tant és així que un parcial de 4-12 a falta de 5:43 obligava al tècnic del Saragossa a demanar temps mort. La diferència andorrana ja era de 9 punts, però amb aquella sensació que avui sí que podia ser el dia d’aconseguir la primera victòria. De sortida del temps mort, l’exandorrà Ennis va fer un triple que ficava el 54-62. No apareixien els nervis. Aquest cop els d’Ibón Navarro estaven decidits a no doblegar-se. A dos minuts del final del quart el Morabanc aconseguia traspassar la barrera dels 10 punts de diferència, en col·locar Frank Massenat el 61-73. Dos tirs lliures després d’una falta del serbi Todorovic i un triple de Barreiro feien que el 64-75 pogués al marcador.

El darrer quart el Morabanc ha estat molt superior al Saragossa. Tot i que els aragonesos ho han intentat i s’han posat a 10 punts, 72-82 a falta de poc menys de set minuts pel final, el Morabanc no volia deixar escapar la victòria. Dos triples seguits de Todorovic tornaven el 16 de diferència, 72-88 i a partir d’aquí tot ha estat menys complicat, que no vol dir fàcil. El Saragossa estava completament trencat i només Brussino aguantava al seu equip. A falta de poc menys de tres minuts pel final, un triple de Walker feia pujar les tres xifres al marcador. El Morabanc arribava als 101 punts i encara millor, 15 triples. En quedava un per igualar el rècord. A 2:22 entrava a pista Alexis Bartolomé i una mica més tard el capi Guille Colom. Que gran havia de ser si un d’ells fossin els encarregats d’igualar el rècord històric del club. Colom ja havia fet el triple en el segon quart. A 44 segons pel final, l’home del filial, com si tribut al B fos, transformava el 16è triple i feia pujar el 90-111. La banqueta reia, hi havia cares de felicitat i més quan el marcador de la Fonteta assenyalava el final, amb un tanteig de 93-113. El Morabanc es treia l’espina dels dos partits anteriors i sumava així la seva primera victòria de la Fase Final.

Vídeo: Morabanc Andorra.