Dissabte, gener 16, 2021
Banner Top
Ens ha deixat Jaume Esteve. DEP.

La Federació Andorrana de Muntanyisme ha comunicat, aquest dilluns, la defunció de qui fou Jaume Esteve Fernández. El president de la FAM ens ha deixat aquesta matinada després de patir una llarga malaltia.

Esteve va néixer a Andorra la Vella l’any 1960, en una família dedicada a l’esport. Gran amant de la muntanya, va dedicar tota la seva vida al món de l’esport en diversos àmbits, ja que a banda de ser president de la FAM, també havia estat seleccionador de rugbi. Cal destacar que el rugbi era la seva gran passió perquè representava tots els aspectes de la seva vida. S’hi va dedicar des dels 17 anys fins als 32. Després, s’hi va implicar com a seleccionador de l’equip nacional i entrenador del VPC.

Gràcies a les seves activitats esportives, Esteve coneixia bé tota la gent que practicava muntanya, més concretament l’esquí de muntanya, però també la resta de modalitats. Esteve va accedir a la presidència de la FAM l’any 2014 després de guanyar les eleccions per substituir a Pere Iscla. L’any 2018 va tornar a ser escollit, càrrec que va presidir fins a la seva mort.

Entre les seves grans fites, destaquen el lideratge en poder dur a terme les proves de Copa del Món (Font Blanca i Comapedrosa World Cup) convertint-les en cites fixes en el calendari i essent les proves internacionals més sostenibles del circuit. També deixa un gran llegat en la seva gran tasca internacional en donar a conèixer Andorra com a paradís per a l’esquí de muntanya en el seu càrrec dins la Federació Internacional d’Esquí de Muntanya (ISMF) així com la feina desenvolupada perquè Andorra tingués Equips Nacionals de curses de muntanya i esquí de muntanya i que aquests poguessin competir en l’ambit internacional.

 

Fotos: Vallnord – Pal Arinsal / Martin Imatge.

Banner Content
Tags: , ,

0 Comments

Leave a Comment