Es crea el primer equip d’esports de motor digitals d’Andorra

Sota la marca ACA eSports, l’Automòbil Club d’Andorra (ACA), Andorra Telecom i Crèdit Andorrà han presentat avui el primer equip d’esports de motor digitals d’Andorra. Els quatre sim racers ja competeixen al que és el campionat principal per equips d’Espanya, la Liga Virtual de Escuderías (3a divisió), i tenen com a objectiu guanyar una competició internacional d’aquí a tres anys.

Quatre pilots virtuals made in Andorra

Helder Cerqueira, Miguel Marques, Nuno Pereira i Kike Pisco són els sim racers d’ACA eSports. A tots quatre els uneix la passió pel món dels esports de motor i, després de superar una selecció, han passat a formar part del primer equip de Sim Racing d’Andorra.

Cerqueria comenta: «Fa molts mesos que treballem a “porta tancada”, entrenant, preparant les curses, treballant tot l’equip i l’staff, aprenent, construint. Tot això fa que l’ACA eSports sigui un projecte històric en tots els aspectes i estic molt orgullós de formar-ne part». Pereira agrega: «Tots, d’alguna manera o altra, sempre hem estat molt a prop de l’automobilisme, per afició, feina, fins i tot col·laborant com a comissaris esportius de l’ACA, i, quan ets conscient de les barreres de l’automobilisme real, t’adones que ACA eSports és un projecte gegant». Pisco, l’integrant amb més experiència, afirma: «El Sim Racing és un esport molt exigent i nosaltres som un equip amb molta ambició. Treballar sota la filosofia del projecte, anar de mica en mica, consolidant els passos, introduint totes les millores que són necessàries, és una estratègia que ens ajuda a construir una base sòlida per a ser molt competitius». Al seu torn, Marques diu: «Podem tenir el millor simulador del món, el coneixement i la destresa per competir, però el treball que fem amb l’staff és decisiu. El seu suport i la seva feina fan que aquest projecte sigui més gran encara».

Un staff per a esportistes digitals d’alt rendiment

En efecte, l’equip compleix una agenda d’entrenaments i competicions setmanals sota les directrius d’Álvaro Otero (24 anys), coach esportiu de Sim Racing d’ACA eSports que des de Cadis, Espanya, supervisa cada aspecte del treball de l’equip. Otero és al món del motoresport des dels 7 anys i té un palmarès molt extens: va ser campió del món de kàrting el 2010 (La Conca, Itàlia) i ha estat classificat tres vegades per a les Grans Finals Mundials de Rotax, entre molts altres èxits i títols. Actualment està acabant el grau d’enginyeria mecànica i treballa com a instructor d’equips professionals d’automobilisme, coach personal de pilots de Fórmula 4 i enginyer de pista, fet que el converteix en un dels instructors d’esport de motor amb les millors credencials d’Europa.

Otero explica: «Quan em van proposar de formar part del projecte ACA eSports, i em van explicar la filosofia de treball i l’enfocament que es volia donar a l’equip, no vaig dubtar a dir que sí. Treballo des de Cadis amb ells dos cops per setmana, més els dies de carrera, i tinc tota la informació de cadascun dels pilots; puc veure la seva evolució individual i grupal, analitzem cada circuit, cada traçada, quines poden ser les estratègies de cada cursa. Tots tenen molta disciplina i compromís, dos factors molt importants per a un projecte esportiu de rendiment altíssim i exigent com aquest ». Tot seguit, Otero afegeix: «Sempre comentem que en l’automobilisme tothom pot anar ràpid, però el més difícil és pensar, prendre bones decisions segon a segon mentre es competeix. Ja sigui en un simulador, en un kàrting, en un Fórmula, en un circuit o en un rally, l’aspecte mental d’un pilot és absolutament decisiu i és part fonamental de la nostra feina. Estic molt satisfet amb tot el que hem aconseguit fins ara amb l’equip i el treball col·lectiu amb tots els companys de l’staff; n’estic molt orgullós i em sento molt ben acollit per tots».

A la feina d’Otero s’hi afegeix la de Sergi Marsal, psicòleg esportiu; Lucila To, optometrista; la de la preparadora física Lorelei Torres i la de David Hidalgo, responsable tecnològic a l’ACA eSports Center.

Toti Sasplugas, secretari general de l’ACA i responsable màxim del projecte ACA eSports, comenta: «Després d’haver consolidat el Center i haver presentat la marca juntament amb Andorra Telecom i Crèdit Andorrà, aquest era el pas següent: donar llum a un equip professional de quatre pilots virtuals de Andorra i formats a Andorra i que competeixen en un dels principals campionats per equip d’Espanya. Comencem a fer-nos un lloc a l’agenda de l’automobilisme virtual, i, amb dos podis des de l’inici de temporada, l’equip comença a ser reconegut. Estem molt satisfets amb la seva feina i el seu esforç, i amb els de tot l’staff professional que envolta el projecte».

Liga Virtual de Escuderías, el primer campionat

El 14 de març va començar la IV edició de la Liga Virtual de Escuderías, la competició per equips de Drivers Parade Club, que s’assenta com la millor del panorama nacional espanyol, amb multitud d’equips i pilots representats.

Després de superar una prequaly, el tret de sortida per a la tercera divisió, en què competeix l’equip d’ACA eSports, va ser el 21 de març al circuit d’Oulton Park. El calendari ha passat per Okayama, on Cerqueira va pujar al podi al tercer lloc, després Suzuka, a continuació Donington Park, i ahir, dilluns 30 de maig, la cinquena data es va disputar al circuit de Montmeló-Barcelona, on Pisco i el Radical d’ACA eSports van quedar tercers, de manera que van acumular un total de 164 punts, que els ubica a la setena posició de la general. La penúltima data es disputarà el 16 de juny al traçat de Silverstone i l’última serà el 27 de juny a Road Atlanta.

La unió de tres entitats andorranes per a impulsar un projecte estratègic per al país

ACA eSports és un projecte digital de l’Automòbil Club que pretén impulsar els esports electrònics a Andorra, formar una nova generació de pilots digitals, competir al nivell més alt i contribuir a la difusió dels esports virtuals al Principat de manera professional, responsable i compromesa amb els valors de l’esport.

Pel que fa als partners, des de Andorra Telecom, Carles Casadevall, portaveu d’Andorra Telecom ha indicat que « ens sentim orgullosos de ser al costat d’aquest equip de pilots digital, un equip de corredors i de professionals de suport que tenen en la disciplina, el compromís i la il·lusió com a principals valors per créixer. Aquests són valors amb els que ens sentim identificats i que també ens van animar a formar part d’aquest projecte de país. Són valors que d’alguna manera formen part de la nostra missió, d’apropar a les persones a les seves passions i, a la vegada, poder desenvolupar iniciatives sobre innovació i tecnologia per tal que aquest projecte pugui evolucionar».

Crèdit Andorrà dona suport a aquest projecte estratègic per al país i pioner en el seu camp amb l’objectiu d’impulsar l’ecosistema dels eSports a Andorra, fomentar el talent i donar suport a noves oportunitats empresarials. Per al banc aquesta col·laboració és un pas natural en la seva trajectòria com a entitat compromesa en donar suport a diferents iniciatives esportives, culturals i socials que aportin valor afegit a la societat.

El projecte també disposa del suport del Ministeri de Presidència, Economia i Empresa i complementa l’estratègia de diversificació i innovació impulsada pel Govern d’Andorra.

Tot plegat, el president de l’ACA, Enric Tarrado Vives, ha expressat «que el motoresport digital és una oportunitat per a nosaltres. Aquest projecte té el suport de la FIA i ja és un exemple del que poden fer els Automòbil Club en l’ecosistema digital. La presentació de l’equip és per a nosaltres una fita important i ja forma part de la història del nostre club».

Deixa un comentari

Previous post Es presenta el FestiSport de La Massana
Next post Grup Nòrdic s’afegeix al projecte de la FAE