Es presenta el Clio Rally3 al Circuit Andorra – Pas de la Casa

La maqueta del nou Clio Rally3, pensat i destinat a competir en rallys, es va presentar el passat diumenge (día 15) al Circuit Andorra – Pas de la Casa, davant d’un bon nombre de periodistes de diferents nacionalitats, abans del seu debut a la competició previst per la primavera vinent.

A partir del seu programa de desenvolupament amb prop de 5.000 quilòmetres de proves, el cotxe segueix ara el seu procés d’homologació amb la Federació Internacional de l’Automòbil (FIA). El Clio Rally3 serà el vehicle que pilotaran els joves pilots que aquest any 2023 disputaran el Campionat del Món Junior de Rallys.

Una presentació de gran prestigi pel Circuit Andorra.
Històricament Renault presentava les novetats en quan a vehicles de rallys fent les funcions de cotxe 0 al rally de Montecarlo. Segons Alex Bercianos: “Degut a la bona sintonia que hi ha amb el Circuit Andorra, amb l’organització del Clio ICE Trophy, han cregut oportú presentar el Clio Rally3 a les nostres instal·lacions. Per nosaltres es un gran honor poder organitzar un esdeveniment d’aquestes característiques. La presencia de premsa internacional al Port d’Envalira ha estat molt nombrosa i la majoria han presenciat la G1 de les GSeries, es a dir, han descobert un escenari i un campionat que desconeixien per complet.” 

Principals detalls tècnics del nou vehicle de Renault (Cinquena generació del Clio).
El Clio Rally3 utilitza el motor d’injecció directa turboalimentat de 4 cilindres 1.3 l TCe i 16 vàlvules amb potència i parell augmentats a 260 cavalls i 415Nm després d’estudiar 299 mapes. Aquest bloc està associat a una caixa de canvis SADEV de cinc velocitats equipada amb un diferencial autoblocant de lliscament limitat.

El Clio Rally3 està equipat amb pneumàtics Michelin, un altre soci fidel de les activitats de competició dels clients de Renault i una garantia de rendiment que ja no cal demostrar.

Elogis dels representants dels mitjans europeus al Clio i al Circuit Andorra.
Guillaume de Ridder, campió de la FIA RX2e Rallycross Championship 2021 i guanyador de la G1 de la categoria GSeries E, va ser el suport tècnic que van tenir els periodistes desplaçats fins a les instal·lacions del Port d’Envalira.
Una vegada acabat el test, els elogis dels mencionats professionals van ser unànimes tan per les prestacions del nou Clio Rally3, com per les instal·lacions del Circuit Andorra – Pas de la Casa en general i en concret, del traçat en el qual van tenir el privilegi “d’estrenar” el primer 4×4 de Renault que, dins de poques setmanes, es podrà veure en acció en rallys de campionats tant d’àmbit internacional com nacional.

Cal destacar que els membres d’Alpine Racing, amb Josep M. Ferrer al capdavant, tornaran al circuit andorrà el proper 28 de gener, data en la qual es disputarà la G2 de les GSeries 2023. Els Clio, en aquest cas Rally5 (2RM), seran de nou els protagonistes de la categoria Clio ICE Trophy.

Deixa un comentari

Previous post Roger Puig disputarà totes les curses dels Mundials d’Espot
Next post Caminal planteja un bon esquí en la prèvia al descens del Mundial júnior