Es presenta el FestiSport de La Massana

Unes vint-i-cinc disciplines esportives i una quarantena d’activitats, entre exhibicions, classes, competicions, escape rooms… Aquesta és l’oferta del FestiSport que neix amb la vocació de ser un aparador de l’oferta esportiva del país, amb la participació de clubs i federacions. “La intenció és cobrir un espai que creiem que és important, oferint un festival adreçat al públic familiar perquè els infants coneguin diferents disciplines esportives i les entitats es puguin promoure i fer inscripcions in situ”, explica el conseller d’Educació, Joventut i Esports, Kevin Poulet.

Les activitats, totes gratuïtes, estaran repartides entre diferents espais de la parròquia: al parc del Prat Gran -on hi haurà partits i activitats al voltant del tennis taula, skate, pumptrack o escacs, entre altres-, la plaça de l’Església -amb un rocòdrom i diverses propostes de dansa i rítmica- i les Fontetes, d’on sortirà una cursa ciclista, xerrades al voltant de l’esport, inflables, castellers i moltes altres propostes. A tot això s’hi ha de sumar un torneig internacional de futbol femení i masculí, a càrrec del Club esportiu Sant Antoni, que es farà al Camp de futbol de la Federació. A més, durant el cap de setmana, Vallnord acollirà la Mega Kid Començal i la Maxiavalanche. Pel que fa a la part més lúdica, s’han organitzat cinc sessions de l’escape room “Entre fronteres: guies i fugitius”, que sortirà des de la Closeta.

El tret de sortida serà dissabte, a les 10 del matí, amb diverses activitats paral·leles, com l’inici del repte solidari en benefici d’Assandca “Pedala contra el càncer”, amb la col·laboració del Centre Esportiu d’Anyós. Hi haurà bicicletes estàtiques tant al centre com a la plaça de les Fontetes per intentar assolir el repte de sumar més de 10.000 km. Vallnord aportarà un donatiu de 2 euros per cada inscripció. Cal dir que l’aportació per adquirir el dorsal és voluntària.

Dissabte també obrirà les portes el VideSport, el mercat de roba i material esportiu, que enguany s’emmarca dins aquest esdeveniment global. Hi haurà una dotzena de parades amb tot tipus de productes relacionats amb l’esport, amb l’objectiu de fomentar la reutilització i el reciclatge.

D’altra banda, el FestiSport és un festival obert a tothom i amb una clara vocació inclusiva, fomentant la integració de les persones amb diversitat funcional. Per això hi haurà activitats com un taller d’escalada amb oclusió ocular o un partit de golbol, un esport paralímpic.

Poulet també ha remarcat la vessant participativa del FestiSport, amb la implicació de les escoles de la Massana que han participat en la tria del nom de la mascota del FestiSport. El dissabte, durant l’acte inaugural, es donarà a conèixer la proposta guanyadora.

Deixa un comentari

Previous post Naturland comença una nova temporada d’estiu
Next post Es crea el primer equip d’esports de motor digitals d’Andorra