Esports impulsa una nova marxa a totes les parròquies en el marc de la 2a Campanya Nacional de promoció de l’activitat física

Dur a terme activitats físiques i portar un estil de vida saludable és un element essencial per prevenir i reduir les malalties cardiovasculars. Amb aquest objectiu el Ministeri de Cultura i Esports i el Ministeri de Salut juntament amb dels set comuns impulsen, per segon any consecutiu, la Campanya Nacional de promoció de l’activitat física. La iniciativa, que es va iniciar l’any passat per combinar la promoció de l’esport i les restriccions de la pandèmia, compta amb el patrocini de la Candidatura 2029 de la Copa del Món i Andorran Banking i amb la col·laboració de RTVA.

Tal com ha explicat la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva “sumem una segona acció nacional, entre els esdeveniments anuals, per promoure l’activitat física”. Riva ha explicat que la iniciativa reprèn els punts marcats al projecte de Govern, Horitzó23, i també reprèn la declaració de l’Esport com a sector d’interès nacional. La presentació de la campanya s’ha celebrat aquest dijous al matí al Centre de Tecnificació d’Ordino (CTEO) i ha comptat amb la participació de la cònsol menor d’Ordino, d’Eva Choy, en representació dels 7 comuns.

La iniciativa, transversal entre els Ministeris d’Esport, Salut i els comuns, recorda que l’OMS recomana que la població acumuli entre 30 i 60 minuts diaris d’activitat física i també moure’s, en general, per evitar el sedentarisme. “Amb iniciatives com les que presentem avui animem a la població a introduir aquests hàbits saludables de forma diària”, ha explicat Choy.

L’eslògan de la campanya torna a ser ‘Mou-te per la teva salut’ i aquesta segona edició arrencarà el dilluns 3 d’octubre amb activitats promocionals per a totes les edats i amb la col·laboració dels clubs esportius. El plat fort serà el dia 8 d’octubre amb la celebració simultània a les set parròquies de la marxa popular. L’activitat tindrà un recorregut de 3 quilòmetres i estarà oberta a tothom.

La inscripció a la marxa popular es poden fer a partir d’aquest divendres 16 de setembre i fins el 6 d’octubre a través de la web www.esportperatothom.ad. Així, amb l’aportació solidària d’1 euro es podrà adquirir la samarreta i un obsequi commemoratiu, fins a exhaurir existències. Per assegurar la talla de samarreta es recomana fer la inscripció abans del 29 de setembre. Les donacions econòmiques recaptades aniran destinades a la Federació de la Gent Gran per promoure la pràctica d’activitat física i els estils de vida saludable.

La ministra d’Esports, Sílvia Riva i la cònsol menor d’Ordino, Eva Choy en el moment de presentar la segona marxa. Foto: SFGA.

Deixa un comentari

Previous post Andorra cau davant Bòsnia 0-2
Next post Comencen les competicions per les categories de formació del karate andorrà