Esteve 5è, Vila 15a i Grioche 39è a la Copa d’Europa d’Ulrichen-Goms

Era el cap de setmana de retorn a la competició per a la disciplina d’esquí de fons amb Irineu Esteve, Carola Vila i el júnior Quim Grioche. Tornava la temporada de curses amb la Copa d’Europa d’Ulrichen-Goms, a Suïssa, on Esteve ha assolit la 5ª posició i Vila la 15ª.

Esteve tornava amb uns 15km patinadors i ho ha fet acabant 5è amb 35.32,9, a 29,4 segons del guanyador, el rus Artem Maltsev (35.03,5), i a només deu segons del podi. Segon ha estat el també rus Denis Spitsov (+15,5) i tercer l’austríac Mika Vermeulen (+19,7), mentre que quart ha acabat el rus Anton Timashov (+20,8). El 6è, el suís Beda Klee, ha marcat +46,0 respecte a Maltsev. La cursa ha tingut una participació de 115 corredors.

Anàlisi de Joan Erola: “Una molt, molt bona cursa. Aquí el nivell era molt alt. Hi havia bastant gent de la Copa del Món, russos, suïssos, eslovacs, molta gent i molt nivell. Sí és cert que faltaven els francesos, que és un equip molt potent, però no deixa de ser una Copa d’Europa amb un nivell més alt del que normalment fem, amb països de fora dels països alpins. Ha estat lluitant sempre pel podi, fins al final, se’ns ha colat un austríac (Mika Vermeulen, al final tercer) que sortia amb un dorsal baix i potser ha estat beneficiat perquè quan hi havia molta gent a pista la pista era molt ràpida i quan s’han quedat els més forts en l’última volta, allà rodava poca gent i en estar nevant la pista estava més lenta, s’ha colat Vermeulen, si no, jo crec que hagués pogut estar quart. Amb els altres, res, perquè sortien tots igual a nivell d’start list. Ha lluitat molt contra els russos, amb Spitsov (segon), amb gent que són de primer línia mundial. Hi ha gent com el Cologna (l’italià Dario Cologna 10è a més d’un minut), que estan darrere, gent que farà la Copa del Món de Davos, i penso que ha fet una molt bona cursa. Ara a preparar Davos, que és important. És un circuit que no se li ha donat molt bé mai, sempre hem fet els pitjors resultats a Davos, però esperem aquest any poder canviar la tendència i arribar a Davos i fer una bona cursa, perquè vist la carrera d’avui crec que està en bones condicions i ho pot fer bé”.

Pel que fa a Carola Vila, l’andorrana disputava la seva segona cursa del cap de setmana. Després de ser 38ª dissabte en l’sprint (1,3km), distància que va disputar per tornar a competir i desfer nervis, aquest diumenge ha estat 15ª en la seva distància dels 10km patinadors. L’andorrana ha marcat un crono de 28.27,3, amb +2.01,7 respecte a la vencedora, la italiana Francesca Franchi (26.25,6). La cursa ha comptat amb 57 corredores.

L’anàlisi de Joan Erola: “Carola ha fet 15ª, una molt bona cursa. No hi eren les franceses amb problemes de COVID, però sí hi havia molta gent de Rússia i molta gent de l’Est d’Europa. Hi havia molta gent i el nivell era altíssim. La Carola penso que ha fet una molt bona cursa de Copa d’Europa, ha igualat el millor resultat de l’any passat -va ser 15ª als 10km clàssics de Campra i 14ª als 15km clàssics mass start de Pragelato, les dues al mes de gener-, i penso que amb una participació molt més alta i amb més nivell. Estem contents, tot i que en la primera volta ha sortit lenta, crec que ha sortit amb una mica de falta de confiança, però al final ha anat engranant i per ser la primera cursa oficial, penso que ha fet una molt bona cursa i estic molt content per ella”.

Pel que fa al júnior Quim Grioche, que és U18 i ha competit en U20, ha acabat 39è en els 10km patinadors entre 102 participants. L’andorrà ha marcat 27.23,4, a 2.39,0 del guanyador, Clar-Ursin Nufer (24.44,4).

L’anàlisi de Joan Erola: “Una mica m’ha sorprès perquè és un U18, no és ni júnior i ha corregut en la categoria U20 i s’ha ficat al primer terç de la classificació d’una cursa de no sé si tenia 90 corredors -102 exactament-. Ha fet una molt bona cursa, ha d’anar agafant experiència i li queden dos anys en aquesta categoria, amb la qual cosa té molt marge de millora. Crec que ha fet una molt bona cursa. Estem contents perquè ha fet un salt de qualitat de l’any passat a ara”.

Ara, el dia 13 es disputarà la Copa del Món a l’estació de Davos (Suïssa), amb Irineu Esteve als 15km skating, i Carola Vila als 10k, també patinadors.

 

Foto: Montse Altimiras.

 

Deixa un comentari

Previous post La UE Santa Coloma s’estrena amb bon peu i l’Inter, líder en solitari
Next post Un rècord d’Andorra i tres finals, els resultats més destacats dels andorrans en el TICC