Esteve: “el primer objectiu era el Tour i aquí estic, no he modificat el calendari inicial”

Irineu Esteve va explotar a la Copa del Món d’esquí de fons, la passada temporada. Enguany havia de ser, si es pot dir així, la de la seva consagració entre l’elit. Una pneumònia una mica més tard de l’estiu ha fet que hagués aturat en sec la seva pretemporada, cosa que en l’inici del curs ho ha notat. Parlem amb l’Irineu Esteve Altimira de quins són els seus objectius i si, els inconvenients patits li han fet modificar, els seus objectius…

EP: Primer de tot, com estàs?
IE: Crec que ara per afrontar el Tour estic al 100% i sí que és veritat que a les primeres curses em faltava bastant espurna de bones sensacions. La darrera cursa a Davos ja les vaig començar a trobar i crec que encaro el Tour d’una manera realment bona.

EP: El Tour ja és la teva primera prova en les màximes condicions?
IE: Sí. És cert que ja havíem pensat que les primeres curses arribàvem massa justos i que era en el Tour on s’havia d’arribar en garanties, com així és, i crec que amb el meu nivell habitual.

EP: Havent patit una pneumònia, has modificat els teus objectius inicials?
IE: Quan vaig patir la pneumònia ja vam dir amb el meu equip que si havia de modificar el calendari, ho faria, però s’ha de dir que no he canviat res i seguim igual. El primer objectiu era el Tour i aquí estic; el segon objectiu són els JJOO a veure si puc tenir el nivell per estar-hi.

EP: Amb tot això, com et veus, esportivament parlant?
IE: Crec que si segueixo així, els resultats poden arribar. Ara mateix el que busco és que les sensacions siguin bones, després ja veurem que passa.

EP: Amb aquest endarreriment a la teva preparació, com estàs mentalment?
IE: Estic bé. Crec que de motivació i l’autoestima quan fem setmana de càrrega i et marques un objectiu i arriba tot sol, penso que ara començo la nova temporada i amb garanties.

EP: Objectius de la nova temporada?
IE: El Tour i els JJOO. T’ho explico. El Tour em motiva molt, fins i tot diria que més que els JJOO, tot i que cal dir que la prova olímpica és cada quatre anys i intentarem fer el millor possible. Però el Tour intentaré millorar la classificació de les darreres edicions que l’he fet

EP: Quin objectiu et marques en els JJOO?
IE: Penso que cal fer una molt bona cursa aquell dia i després ja veurem el resultat.

EP: En aquesta aturada obligada. Has tingut temps per pensar. Que t’ha passat pel cap?

IE: La veritat vaig pensar que tot el treball, en un dia que agafis qualsevol cosa, es podia anar tot a “norris”. Et fa tocar de peus a terra i has de vigilar en les petites coses perquè et pot tirar un any per terra.

EP: Fets d’aquest tipus et fan valorar les petites coses que habitualment no dones importància…

IE: Sí, de fet, jo no he passat una malaltia ni res. A mi m’ha tocat més perquè soc esportista i depèn de quina medicació no puc prendre-la pel tema del dòping. És veritat que he estat més dies així, out, però tinc la sort que no he tingut cap lesió greu ni cap malaltia greu, o sigui que puc estar content. És cert que et fa replantejar cosetes, però sense capficar-se molt perquè si no, no faria res.

EP: Vista la situació actual, tens por que tornem a viure les suspensions de les proves com l’any anterior?

IE: Tinc més por que ho agafi i que ho passi a algú, que no les suspensions de les proves. Crec que és una cosa nova que està a l’aire i està en moviment. Cal extremar les precaucions, però no ens podem tancar a casa. Hem de seguir fent vida normal respectant les mesures i anant molt més en compte. El que no hem de fer és tenir-li por a la Covid perquè sinó acabarem pitjor del cap que el que realment provoca aquesta la pandèmia.

Irineu Esteve Altimira. Foto: elprincipatcom

Deixa un comentari

Previous post La FAN desplaça el grup de seguiment a competir a Ordizia
Next post El VPC presenta el seu nou staff del primer i segon equip masculí