Esteve ofereix un bon esquí i agafa experiència a l’eslàlom de la Copa del Món de Val d’Isère

El cap de setmana d’esquí alpí s’ha tancat aquest diumenge amb la segona cita per a un andorrà a la Copa del Món de Val d’Isère. Àxel Esteve ha disputat avui l’eslàlom de la màxima competició del circuit mundial, i ho ha fet exposant un bon esquí i sumant una valuosa experiència, tot i no poder completar la primera mànega.

L’equip havia plantejat aquesta cursa de Val d’Isère com una primera presa de contacte de cara al futur, especialment pel retorn a la Copa del Món d’Esteve, després de la lesió. La idea era intentar fer el millor esquí possible i reprendre el treball de gestió de una competició d’aquest nivell com la de la Copa del Món d’eslàlom. El balanç és molt positiu, i així ho han destacat tant Àxel Esteve com el seu entrenador Yago Antes.

Aquesta ha estat la primera Copa del Món per a Esteve en eslàlom, des de feia temps, després de la lesió: havia competit al 2016 al gegant de Hinterstoder, a dos eslàloms de Kranjska Gora (2017 i 2019), al gegant també de Kranjska Gora de 2019 i al team paral·lel de Soldeu del mateix 2019.

“Dia positiu en general, perquè l’objectiu principal tampoc era anar entre els 30, sinó agafar experiència, agafar una sortida abans de les Copes d’Europa i provar l’esquí a un esquí similar al què esquio als entrenaments, i jo crec que això ho he aconseguit”, ha explicat Esteve, que veia així la seva cursa d’avui: “La part de dalt he anat bastant estratègic i no ha anat del tot malament, la veritat, perquè la pista estava ja bastant malament. Després suposo que mica en mica hagués hagut d’arriscar més i a baix he anat quedant-me una mica cansat i una mica baix de maluc i això m’ha fet sortir-me, però el dia en general ha estat prou positiu”.

Pel que fa a Yago Antes, entrenador de l’andorrà, aquesta era la seva valoració de la cursa: “Una pista que ha trencat, sobretot a la part alta, abans de la corba i el primer mur abans de la ‘lanzadera’, i allà es feia molta diferència. A partir dels dorsals alts s’ha començat a marcar i hi havia molts abandonaments i, sobretot, tenien molts problemes, amb una neu molt agressiva i dura que no et deixava sortir de la corba”. Antes ha explicat que Esteve ha esquiat “molt bé a la part alta, ben ficat, una mica agafat però correcte, sense grans errades”. Després, quan Esteve ha arribat a la mitja baixada, “on calia donar-li un punt més, ha anat reculant, ha anat baixant el maluc, i això fa que la cama se li fiqui dura a final de corba, doni massa direcció i ha agafat dos o tres forats que li han fet perdre velocitat”. “Després”, ha continuat Antes, “entra més lent a la quàdruple i enforquilla”.

“Crec que és súperpositiu el dia d’avui per a l’Àxel. Crec que està molt bé l’esquí que ha fet. Encara no és l’esquí que produeix als entrenaments, on no hi ha pressió, però és el que hem d’anar fent, perquè aquesta era la primera Copa del Món des de feia molt temps i sempre hi ha aquesta por inicial que et fa sortir una mica rígid i que no produeixi l’esquí dels entrenaments, però això és una cosa que en les pròximes curses ja sabrà agafar aquesta experiència per alliberar el seu esquí i estar allà”, ha conclòs l’entrenador.

Foto: Alexis Boichard/Agence Zoom.

Deixa un comentari

Previous post Encamp acull el campionat de la FAWUC
Next post Quim Grioche, entre els 15 millors júniors als 10km de Bessans