L’equip masculí de tècnica, amb Àlex Rius, Àxel Esteve, Bartumeu Gabriel i Xavi Cornella, ha tancat una primera part de la temporada amb una gran evolució. Els quatre esquiadors han aconseguit millorar punts FIS en eslàlom, i ara fan front a una segona part de la campanya 2022-2023 amb un plus de motivació que arriba després de mesos de treball. La 16ª llista de la FIS publicada avui 2 de febrer confirma la bona trajectòria dels quatre esquiadors.

Àxel Esteve

Àxel Esteve va començar la temporada amb 25.41 punts FIS. A la 15ª llista de la FIS, abans de l’última part d’aquest mes de gener, ja havia millorat fins els 25.25 punts, mentre que la 16ª llista de la FIS, actualitzada a 2 de febrer, li atorga una altra millora fruit dels últims resultats, que el situen amb 23.79 punts FIS. Esteve ha assolit dues victòries en l’últim mes, a Engelberg i Val Palot, una segona posició a Val Palot també i una 5ª a Obdach.

Àlex Rius

Àlex Rius iniciava el curs amb 30.23 punts FIS en eslàlom. Ara mateix ha aconseguit baixar fins als 27.21 (16ª llista FIS) gràcies als últims resultats. De fet, a la 15ª llista de la FIS marcava 29.88, amb la qual cosa molt tenen a dir els últims grans resultats del mes de gener: segon i quart a Engelberg, primer i tercer a Val Palot, i una 8ª plaça a Weissensee.

Bartumeu Gabriel

Bartumeu Gabriel és dels que més ha millorat punts. Si bé començava el curs amb 36.94, ara mateixa en té 31.66 (llista 16 de la FIS) i millora els 32.20 amb què feia front al mes de gener. Una campanya regular la de Gabriel, que també es va veure recompensada amb la quarta plaça recent a Val Palot.

Xavi Cornella

Millora important la de Xavi Cornella, que començava la temporada amb 35.02 en eslàlom i ara està per sota dels 30 amb 29.32 en la 16ª i última llista FIS. En la 15ª, al mes de gener, encara estava amb 35,02: aquesta millora s’explica gràcies al seu segon lloc a Engelberg, on va aconseguir baixar molts punts. També destaquen, en l’últim mes, dos top10 a Val Palot, on va ser 9è i 10è, respectivament.

Esteve i Rius, Copes d’Europa

Ara l’equip es divideix aquest inici de mes. Àxel Esteve i Àlex Rius entrenaran a Chamonix els pròxims dies, per competir a una FIS a Suïssa, a Jaun (6 de febrer), a la pista on més tard hi serà la Copa d’Europa (10 i 11 de febrer). Després, un dels dos (per decidir) competirà a la Copa d’Europa de Berchtesgaden (Alemanya), 17 i 18 de febrer. Febrer inclourà les FIS d’eslàlom de Les Menuires, del 20 al 22 de febrer.

Bloc de gegant per a Gabriel i Cornella

Per la seva part, Bartumeu Gabriel i Xavier Cornella entrenen aquests dies a Font Romeu amb un bloc de gegant FIS (carreres el 6 i 7 de febrer), continuaran amb els entrenaments a Andorra uns dies per després viatjar a Maribor (Eslovènia), on els dies 13 i 14 es disputen dos gegants FIS. D’allà, Gabriel i Cornella viatjaran a Hochficht (Àustria) per fer dues FIS de gegant els dies 17 i 18 i acabaran a Les Menuires, amb un gegant i dos eslàloms (20 al 22).

 

Deixa un comentari

Previous post Caminal 73a al de descens de la Copa d’Europa de Chatel
Next post Elena Sans i Alfons Drets, socis d’honor del Morabanc Andorra