Excel·lent cap de setmana d’Edgar Montellà (Speedcar) a la Subida a Chantada.

Després de guanyar la categoria 3 a Alp, a la pujada puntuable per a la Copa d’Espanya de Muntanya, Edgar Montellà (Speedcar GT-R) va viatjar a Chantada amb l’ànim d’estar entre els millors, en aquest cas del Campionat d’Espanya de l’especialitat. Conscient que, guanyar era un objectiu molt complicat, Javi Villa domina la categoria amb autoritat, els seus esforços es van centrar a aconseguir la segona plaça.
El duel amb Benito Pérez va ser un dels punts calents del meeting que, al final, es va decantar a favor del pilot d’Encamp per la mínima diferència de 351 mil·lèsimes.

La pujada de Lugo puntuable per al CEM, que l’any pròxim complirà el seu 50 aniversari, aquest any no va ser castigada per la calor asfixiant habitual.
Potser per aquesta raó, durant els entrenaments del dissabte ja es van marcar temps per sota dels rècords oficials de la pujada.
Al final del meeting es van batre els rècords de totes les categories a més de l’absolut que va aconseguir el pilot italià Christian Merli (Osella FA30) que va marcar un millor crono de 1’37”409.

Les vinyes de la Ribeira Sacra de Lugo, un escenari espectacular.
Els dirigents de l’Escuderia Chantada van continuar fidels als seus orígens i van preparar, per a la 49a edició de la seva prova, el recorregut de sempre. Així doncs, la sortida es va donar a Belesar, just a l’inici del pont vell sobre el riu Miño per a continuar per una carretera estreta i serpentejant enmig de vinyes (LU.-617).

A partir de l’encreuament dels “Cipreses”, aproximadament a mig recorregut, s’enllaça amb la carretera general (LU-533) que uneix Chantada amb Monforte de Lemos, un tram molt ample, amb bon asfalt i molt ràpid. Les mecàniques capdavanteres van arribar a superar els 240 km/hora.

Un dels pocs canvis, en l’ambit organitzatiu, es va produir en la posició de les assistències. Habitualment estaven situades ala carretera comarcal que va paral·lela al riu Miño. En aquest 2023, els organitzadors, buscant la comoditat dels equips, les van situar al carrer Joan XXIII de la localitat gallega que acull la pujada.

El programa horari tenia previstes: dues pujades d’entrenaments oficials i una de carrera el dissabte (dia 15) i una d’entrenament i dos de carrera el diumenge (dia 16).  Totes les pujades es van completar sense contratemps i seguint l’horari previst.

CM: Edgar Montellà i Benito Pérez separats per dècimes durant tot el cap de setmana. Javi Villa vencedor.
Edgar Montellà (Speedcar GT-R) que va vèncer la categoria 3 fa dos anys (2021) a Chantada, en la present edició va aconseguir un treballat segon lloc, després de superar a Benito Pérez en una lluita que es va allargar durant tot el cap de setmana.
La categoria va ser dominada pel pluricampió de l’especialitat, Javi Villa, que va ser l’únic a baixar del 1’57”.

En la primera carrera vàlida per a la classificació final, disputada el dissabte (dia 15), Montellà va marcar un temps de 1’58”778, a 2”600 de Javi Villa i superant al seu rival directe (Benito Pérez) en 815 mil·lèsimes. Un bon inici, però al final aquest va ser el crono descartat.

En les dues carreres disputades el diumenge (dia 16), la lluita entre el pilot andorrà (1’57”478) i Pérez es va ajustar encara més. En la primera de la jornada (segona vàlida per a la classificació final), els dos pilots van quedar separats per 44 mil·lèsimes.
Així doncs, tot es decidiria en la pujada que tancava el meeting. Montellà (1’57”956) va tornar a ser superior, en aquesta ocasió per 307 mil·lèsimes i va assolir una gran segona posició en la categoria 3.

Una vegada finalitzat el lliurament de trofeus, Montellà ens feia el següent comentari: “La veritat és que no pensava estar al nivell exhibit durant el cap de setmana. Considerar un triomf en aquesta categoria amb Javi (Vila) en la lluita és impensable, està molt per davant nostre. Els cronos van ser els que esperàvem des de l’inici i, per tant, me’n vaig de Chantada molt content i demostrant que, malgrat que no seguir tot el CEM, continuem sent competitius entre els més ràpids del certamen. Super content.”

La Subida a Chantada va tancar la primera part de la temporada del CEM – AutoHebdoSport 2023. L’activitat competitiva es reprendrà a mitjans d’octubre (dies 14 i 15) amb la Pujada a l’illa d’Eivissa. En aquesta prova, Edgar Montellà i el seu equip (Pep Motor) no té confirmada la seva presència

Gerard de la Casa (Ford Fiesta WRX) molt regular a la Subida a Chantada 2023.

El Campionat d’Espanya de Muntanya (CEM) – AutoHebdoSport de la present temporada va tornar a terres gallegues per a finalitzar la primera part de la temporada. La cita va ser a Chantada, a la Ribeira Sacra de Lugo, localitat que va ser el nucli central del quart meeting de l’esmentat certamen.

Gerard de la Casa (Ford Fiesta WRX – Baporo Motorsport) vencedor en el 2022 de la categoria 1 (Turismes) de la prova de Lugo, aquesta vegada va haver de cedir davant la potència del Porsche 911 GT3 de Jordi Gaig, en un traçat favorable a les prestacions del vehicle de la marca de Stuttgart. “Crec que hem acabat on havíem d’estar, guanyar a Jordi (Gaig) és difícil, però a Chantada la cosa encara es complica més”, sentenciava Gerard.  

El pilot de Gedith Center s’ha mostrat satisfet amb el resultat, encara que reconeixia: “Els Porsche no són els únics rivals directes. A Chantada el Ginetta d’Alonso ens ha fet córrer molt. Ens hem mantingut sempre per davant en les mànegues de carrera, però fins a l’última pujada no hem pogut concretar la segona posició final en el podi de Turismes (Categoria 1)”.

La Ribeira Sacra, un escenari espectacular. Aquesta vegada la calor va respectar els presents a la cursa.
Els dirigents de l’Escuderia Chantada van decidir, una vegada més, que la sortida de la seva prova es faria a Belesar, just a l’inici del pont vell sobre el riu Miño. Després de la primera corba a dretes els pilots enfilaven per un traçat estret i corbes contínues (LU-617) els gairebé dos quilòmetres que els separaven de l’encreuament denominat “Los Cipreses”. A partir d’aquest punt la decoració canvia de manera radical, els gairebé tres quilòmetres finals transcorren per una carretera ampla (la nacional LU-533) i amb bon asfalt que uneix les localitats de Chantada amb Monforte de Lemos. Les mecàniques més ràpides van arribar a superar els 240 km/hora.

Un dels pocs canvis que van incloure els organitzadors en la 49a edició de la seva cursa va ser el canvi d’ubicació del parc d’assistència, habitualment situat a la carretera comarcal que va paral·lela al riu Miño. En aquest 2023, la van traslladar al carrer Joan XXIII just al final de la pujada. Va haver-hi opinions a favor i en contra per part dels equips, però al final es va considerar positiva per la comoditat, en l’àmbit d’espai, que van tenir els mecànics per a fer la seva feina.

El programa horari: 2 pujades d’entrenament i una de carrera el dissabte (dia 15) i viceversa el diumenge (dia 16), es van completar sense incidents dignes d’esment i amb un ambient, climatològicament parlant, molt més agradable que en altres ocasions.

De la Casa es va mantenir de manera constant en posicions de podi.
A priori la lluita entre el pilot de Gedith Center i Gaig ja estava en la ment dels aficionats que segueixen el CEM, encara que en el traçat gallec el pilot de Porsche era clarament favorit. La sorpresa a l’inici de la prova va ser el José A. Alonso, que pilotant el seu Ginetta, es va situar molt a prop dels cronos del pilot andorrà.
 
Així doncs, en la primera pujada vàlida per a la classificació final, Gerard (2’01”246) va ocupar la segona plaça, superat per 2”379, per Gaig, mentre que el pilot del Ginetta se situava tercer a 2 dècimes de l’andorrà.

No va haver-hi sorpreses en les dues carreres que es van celebrar en la matinal del diumenge (dia 16). En la primera,Gerard va parar el crono en 2’00”328 mentre que el seu rival directe (Alonso) cedia 744 mil·lèsimes. Mentre que Gaig batia el rècord dels turismes (Cat. 1) de la pujada deixant-lo en 1’57”908.

Amb el triomf de la categoria 1 decidit a favor de Gaig, Gerard i Alonso es van jugar les dues posicions restants del podi en la tercera pujada (segona del dia). De la Casa es va mantenir ferm i va tornar a superar al seu rival (Alonso), amb el que la segona posició al podi de Turismes es va decantar del seu costat.  

Deixa un comentari

Previous post Triomf de Cardelús a Montmeló
Next post Debut de quatre alevins a l’espanyol de natació