Experiències d’alçada gratuïtes a la Massana

Des d’aquest cap de setmana, el Comú de la Massana ofereix sis activitats gratuïtes obertes a tothom. Totes les propostes tindran com a escenari la muntanya i els camins de la Massana, des de diferents vessants, ja que hi haurà des d’excursions per assolir els cims més emblemàtics fins a meditació i ioga enmig d’un prat o rutes en bicicleta de muntanya.

El conseller de Turisme, Comerç i Dinamització, Josep Maria Garrallà, ha explicat que aquesta iniciativa té una doble vessant: “D’una banda, volem oferir a tots els ciutadans una alternativa de lleure, en un moment en què no podem sortir del país. Ens ha semblat que és una bona ocasió per fer-los descobrir la nostra riquesa natural. D’altra banda, apostem per promocionar les empreses de la parròquia que es dediquen a les activitats de muntanya”.

Inka Bellés, en representació dels guies i monitors, ha agraït l’oportunitat de donar-se a conèixer al públic local, ja que la major part dels seus clients són turistes. Bellés ha remarcat el valor afegit que suposa fer una sortida guiada per descobrir la natura, el patrimoni i la cultura de la parròquia.

En total són set les empreses que formen part del projecte, tot i que dues s’han unit per oferir un bon producte. Es tracta de Carlos Paredes i Pascal Ancion, quepresenten vuit rutes amb bicicleta de muntanya. Durant els pròxims quatre caps de setmana, hi haurà una sortida, tant dissabte com diumenge, a les 16.30 h, des de l’Oficina de Turisme.

Sens dubte, la proposta més exigent a nivell físic és la del guia d’alta muntanya Xavi Bonatti, que proposa coronar un cim cada cap de setmana. El primer serà el Comapedrosa, aquest mateix dissabte. La sortida serà a les 8 h, des de l’entrada del Parc Natural del Comapedrosa. Les altres excursions arribaran fins al Medacorba, el Pla de l’Estany i Sanfons.

El també guia de muntanya Gil Riba proposa excursions interpretatives per conèixer l’entorn geològic, la flora, la fauna, el patrimoni natural i cultural de les muntanyes de la Massana. Les sortides seran tant dissabte com diumenge, a les 9.30 h, des de l’Oficina de Turisme.

Una altra de les activitats combina el senderisme amb la gastronomia. La guia cultural i de muntanya, Inka Bellés, proposa excursions per diversos camins que uneixen els pobles de la Massana, combinades amb visites als productors locals: Xocland, el Pastador i Casa Raubert.

També combina diverses disciplines Bianca Meeuwissen, en aquest cas, la meditació, la marxa nòrdica i els banys de salut. En total seran dotze sessions, repartides entre els quatre caps de setmana.

Finalment, Adriana Brugulat ofereix ioga a l’aire lliure. L’activitat començarà a les 9.30 h des de l’Oficina de Turisme amb una passejada fins a un prat, on es farà la sessió de kundalini. Serà cada dissabte, de 9.30 a 11.30 h.

Totes les propostes sónn gratuïtes, però cal fer reserva ja que les sessions estan limitades entre deu i quinze persones. En tots els casos es compliran les directrius de Govern i l’Associació de guies de muntanya pel que fa a la distància de seguretat i altres mesures per evitar el contacte entre participants.

Les activitats es poden consultar a la web www.lamassana.ad i les reserves cal fer-les trucant al telèfon 835 693, per whatsapp al telèfon 323 882 o bé enviant un email a turisme@comumassana.ad.

Deixa un comentari

Previous post Engega l’escola de l’Inter
Next post #KmscContraElCàncer el repte del 2020 d’Andorra contra el càncer

Descobriu-ne més des de ElPrincipat.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continua llegint