Fins dimecres al vespre hi ha temps per apuntar-se a La Sportiva Andorra Trail

Aquest dimarts al matí, s’ha portat a terme en el Parc de la Mola la presentació de la tercera edició de La Sportiva Andorra Trial que es portarà a terme els propers dies 3, 4 i 5 de setembre amb la presència de Josep Batalla, conseller d’Esports del Comú d’Escaldes-Engordany; Diana Sánchez, consellera d’esports del Comú de Sant Julià de Lòria; Arnau Cases, corredor de l’equip La Sportiva, Gerard Riart, organitzador de l’esdeveniment i Joan Turné, director de la prova. Les inscripcions a la prova romandran obertes fins al dimecres al vespre, i ja han confirmat la seva participación, corredors de set nacionalitats diferents.

En aquesta edició del 2021, com ha explicat tant Gerard Riart com Joan Turné “ens hem marcat l’objectiu de superar els 200 participants”. Tot i això, Riart ha reconegut que “estem pensant de modificar les dades perquè no agafi en període de vacances, o coincideixi setmana més o setmana menys amb l’UTMB. Estem mirant la tercera o darrera setmana de setembre”.

Per l’edició 2021, La Sportiva Andorra Trial ha preparat diferents novetats, amb l’objectiu d’obrir la prova al màxim públic possible. Per aquest motiu, la primera novetat segons ha explicat Riart “serà que a banda de la tradicional cursa en parelles, tambés es podrà fer en solitari”. La segona novetat és que “hi haurà un pròleg de 5km divendres al vespre que passarà per zones emblemàtiques de la parròquia com els Vilars, les capelles de Sant Romà i Sant Joan, Can Diumenge per finalitzar a la Plaça Coprínceps. La tercera novetat será que hi haurà el gran repte de fer les tres etapes, en el que s’ha anomenat de fer les tres jornades que sumaran aproximadament un total de 67km i 4760m+ i donaran un total de 3 punts IRTA.

La segona etapa de La Sportiva Andorra Trail anomenada #labraibal serà de 29km amb 2500m+ que sortirà a les 8 del matí d’Escaldes i finalitzarà a la plaça de la Germandat de Sant Julià de Lòria amb un recorregut exigent que farà passar per la Tossa de Braibal  (2643m)  i tota la seva cresta en direcció a l’Estany Blau on es baixarà a buscar la Vall de Madriu-Perafita-Claror per anar fins al Refugi de Prat Primer passant per la collada de la Maiana , Refugi de Perafita, Estany de la Nou i Refugi de Claror en direcció a les Bordes de Manyat on s’encararà la baixada fins el centre de Sanyt Julià,  on hi haurà l’arribada a la Plaça de la Germandat.

La tercera etapa de La Sportiva Andorra Trial anomenada “lacarroi” sortirà de la plaça de la Germandat de Sant Julià de Lòria i finalitzarà a la plaça Co-Príncepts d’Escaldes-Engordany, essent la prova més llarga amb un total de 33km i 2000m+. Després de la sortida des de la plaça Germandat, a Sant Julià de Lòria es travessarà Rocafort i la Balma, on els participants hauran d’enfilar-se fins a Aixàs on tindran el primer avituallament, es continuarà pujant fins al Bony de la Pica, es crestejarà tota la carena d’Enclar fins a arribar al Pic de Carroi , on hi haurà el segon avituallament. A partir una llarga baixada fins a la plaça Coprínceps, d’Escaldes-Engordany on hi haurà l’arribada final.

Un dels participants a la prova serà, el corredor de l’Sportiva, Arnau Cases, que ha destacat que “es tracta d’una cursa molt bonica, i que aquest any a més a més es pot fer individual i en parelles” i ha comentat que “passa per uns paisatges espectaculars que moltes vegades no coneixem ni els que vivim a prop com és el meu cas. Tinc moltes ganes que arribi divendres per tal de començar-la”.

Des de VSL Sport es recorda que les distàncies de dissabte #labraibal i de diumenge #lacarroi tindrà 2 punts pel ITRA, tindran punts per l’UTMB i seran puntuables per la Copa d’Andorra.

Deixa un comentari

Previous post Ja es coneixen els calendaris de la Lliga Unida i del futbol sala
Next post La FAF vol omplir l’Estadi Nacional