Gerard de la Casa el més ràpid a la Subida del Mármol – Macael 2021

Gerard de la Casa  (Ford Fiesta ST) va resoldre a favor seu l’esperat duel amb el pilot de la localitat andalusa Miguel Angel Clemente (Porsche 997), en l’edició 2021 de la Subida del Mármol – Macael, una de les mítiques pujades del calendari espanyol que en el passat recent, per decisió dels seus organitzadors, només és vàlida per al Campionat d’Andalusia de l’especialitat.

El recorregut de la pujada és de 4, 3 km, en concret els que van de la fita quilomètrica 4,0 fins al 8,3, de la carretera Al-840. Un recorregut molt variat i bonic segons els participants que com a principal dificultat te la pols procedent de la pedrera de marbre que deixa molt brut l’asfalt. D’altra banda, cal destacar la gran quantitat d’aficionats que es distribueixen al llarg del traçat i que li donen un ambient molt particular a la prova.
Els organitzadors tanquen el pas als cotxes per l’escenari de la prova 24 hores abans d’iniciar-la i malgrat tot, els aficionats es compten per milers en els limítrofs de l’esmentada carretera.

El pilot andorrà va parar el crono en 5′ 36″, superant en un segon i escaig, al pilot de l’Escuderia del Mármol. Va completar el podi de la categoria Turismes, Salvador Tineo (Mitsubishi Lancer Evo IX) a 3” del guanyador.

La cita de Macael, era una de les habituals en l’agenda de De la Casa abans de centrar-se en el certamen espanyol. Va ser el guanyador de la prova en el 2016, després d’un dels mítics duels que, amb el pilot malagueny Humberto Janssens (Porsche), han mantingut en aquest recorregut.
Aquesta temporada, en fase de posada a punt del Ford Fiesta, va decidir desplaçar-se a la localitat andalusa amb el propòsit de continuar fent test en carrera en escenaris en els quals té referències amb altres mecàniques.

Gerard va deixar Macael satisfet pel triomf aconseguit i sobretot pels cronos marcats que ja estan al nivell de la seva exigència. Així ho comentava: Continuem millorant de manera progressiva en la posada a punt del Ford i els resultats s’estan veient en cada competició. De moment estem treballant a menor potència de la qual pot donar aquesta mecànica i d’aquesta manera la fem anar per on volem. L’objectiu és anar augmentant gradualment aquesta potència i anar completant el període d’adaptació. Aprofitar el màxim de possibilitats que ofereix el Ford serà la fase final del treball de posada a punt esmentat.

A més afegia: A Macael hem hagut de córrer molt per a poder guanyar, els pilots locals han demostrat que guanyar a casa per a ells és la meta principal i ho donen tot per a aconseguir-ho. Al final, Clemente em va reconèixer que no s’havia guardat res i que per a guanyar havia d’haver corregut molt. Sens dubte, així va ser.

En aquesta recta final de temporada Gerard de la Casa i el seu equip, Baporo Motorsport, disputaran les proves que resten de Campionat de Catalunya, també amb objectiu ben definit: Seran pujades que coneixem bé, les hem disputat les últimes temporades amb el Còrdova i el Subaru i a part podrem establir la comparació, “d’on estem”, respecte als que de moment han dominat la categoria de Turismes del català, els Porsche de Jordi Gaig i Joan Salvans. No hi ha dubte que serà una referència a tenir en compte.

La pròxima prova del CCM és la tradicional Pujada a Sant Feliu de Codines que, organitzada per l’Escuderia Vall del Tenes, enguany celebra la seua 48a edició. La pujada es disputarà el dissabte dia 6 de novembre.