Gerard de la Casa guanya a Font Romeu

Gerard de la Casa (Ford Fiesta WRX) va pujar, una vegada més, a l’esglaó més alt del podi en la 39ème Course de Côte Font Romeu, una prova que va estar marcada per una climatologia inestable, sobretot durant les tres pujades vàlides per a la classificació final que es van disputar durant la tarda del diumenge (dia 7).

El pilot andorrà, que va ser l’únic turisme que va completar el recorregut en menys de 50”,  va tenir com a principals rivals als pilots francesos: Frederic Toubert (Seat Leon Supercopa) i Michael Perez (Renault 8 Gordini).

L’escenari? El de sempre amb final en un dels carrers principals de Font Romeu.
Els organitzadors de l’esdeveniment (Font-Romeu Rally Team) van preparar el recorregut en la carretera CD 618, amb sortida en el “Pont des Cochons” i arribada a l’entrada de la població. En total de 1.300 metres, és a dir, continua sent una de les competicions amb menys recorregut del calendari internacional de l’especialitat.

Les principals dificultats del traçat continuen sent una rotonda i una llarga corba de dretes. Els més ràpids completen el recorregut en menys d’1’, a uns 100 km/hora. Sens dubte, si totes les pujades són considerades carreres a l’esprint, la de Font Romeu és la que bat la majoria dels rècords.

La pluja protagonista en les pujades de carrera.
Durant el matí la climatologia es va mantenir favorable a tots els assistents a la prova dels Pirineus Orientals. Les dues pujades d’entrenament es van disputar amb asfalt sec.

Tot va canviar després de la tradicional parada que fan els organitzadors francesos (entre les 12.00 hores i les 13.30 hores) per dinar. La pluja va fer acte de presència i, de manera intermitent, va acompanyar durant tota la tarda als equips i aficionats presents en el recorregut de la pujada.

Série B (Vehicles amb carrosseria): A Font Romeu, Gerard de la Casa líder des de l’inici.
Gerard de la Casa (Ford Festa WRX), en aquesta ocasió es va enfrontar a rivals amb mecàniques de prestacions inferiors, però que en un traçat tan reduït podrien aprofitar qualsevol error de l’andorrà per a prendre-li el triomf.

Es va complir el guió previst i el pilot de Gedith Center va aconseguir, per una vegada, un triomf còmode: “Encara que ho sembli, per les diferents prestacions de les mecàniques rivals, no ha estat fàcil. És cert que, en un recorregut tan curt, és impossible recuperar el temps perdut per una distracció. Així doncs, és imprescindible mantenir en tot moment la concentració i evitar, en la mesura del possible, les situacions imprevistes. En aquesta ocasió tot ha sortit com havíem planificat.”

A més afegia: “Molt satisfet amb el triomf. Esperem seguir en aquesta línia en les proves que ens queden, tant de l’espanyol com del català de l’especialitat.”

La XII Pujada “El Suru” Sta María Vilalba – Ullastrell que, en aquesta ocasió es disputarà en dissabte, en concret el dia 10 de setembre, per a no coincidir amb la festa de la Diada de Catalunya. La prova, com és habitual en les seves últimes edicions, serà organitzada per la +Gas Factory Marc Gené.
 

Deixa un comentari

Previous post S’obren inscripcions pel 51è Andorra Rally Fullslip
Next post Tyson Pérez marxa cedit al Baxi Manresa