Gerard de la Casa guanya la “Subida del Mármol”

La “guerra” que té oberta Gerard de la Casa amb els vehicles Porsche, en els diferents certàmens en els quals competeix, es va traslladar el passat cap de setmana (dies 28 i 29) a terres andaluses, en concret a la mítica XLVII Subida del Mármol, amb la localitat granadina de Macael com a centre neuràlgic.
La prova de l’Escuderia del Mármol, durant moltes temporades puntuable per al Campionat d’Espanya de l’especialitat, la present edició (la 47a) era vàlida solament per al certamen andalús.

Gerard de la Casa (Ford Fiesta WRX – Baporo Motorsport), un any més fidel a la cita de Macael, va completar un cap de setmana amb un ajustat triomf després de tres pujades amb diferències mínimes i que finalment el pilot de Gedith Center va decantar a favor seu en una tercera pujada en la qual va aconseguir el millor crono de tots els turismes durant el cap de setmana, 2’44”201. Cal destacar que el del Principat va ser l’únic a baixar de 2’45”.

El format de la Subida del Marmol va ser idèntic al qual se segueix en les proves del Campionat d’Espanya. Així doncs, el dissabte (dia 28) es van disputar dos mànegues d’entrenaments i una de carrera, mentre que el diumenge (dia 29) van ser una d’entrenament i dos de carrera. De les tres mànegues de carrera, només s’acumulaven els dos millors cronos per a establir la classificació final.

En la primera pujada (dissabte) Gerard va marcar un crono de 2’46”139, temps 7 dècimes superior al que va fer el que a priori es presumia com el seu principal rival al Mármol 2023 (Miguel A. Clement (Porsche 991 GT3)). En la segona pujada de carrera (diumenge), es van repetir les diferències, el pilot andorrà va parar el crono en 2’45”738, mentre que el pilot local ho feia en 2’45”075.

Amb un segon i mig de desavantatge Gerard va decidir posar tota la carn a la graella a la tercera i decisiva pujada. Amb un crono de 2’44”201 aconseguia superar al seu rival que en aquest esforç final només va poder rebaixar unes centèsimes (2’45”049) el seu millor crono. Així doncs, un altre triomf en terres granadines per a Gerard de la Casa.

Deixa un comentari

Previous post Triomf de l’Andorra HC davant el Vilassar 7-2
Next post Tony Cachafeiro suma experiència a Algarve