Gina del Rio ha disputat aquest dilluns la segona prova dels Campionats del Món júniors d’esquí de fons. L’andorrana ha estat 16ª a la cursa dels 20km mass start que s’ha disputat aquest vespre, en horari andorrà, a Whistler (Canadà). Un magnífica resultat per a una corredora que just fa un any, als passats Mundials de Lygna, a Noruega, era 29ª als 15km mass start.

La fondista andorrana va sortir decidida a estar en el grup de davant, la qual cosa va aconseguir durant els primers quilòmetres. Del Rio se situava entre  la 5ª i 7ª posició fins el quilòmetre quatre, quan les favorites van canviar el ritme en la pujada del circuit canadenc. El grup va començar a desfer-se, i una a una anaven perdent terreny, entre elles Del Rio, que es quedava per un moment en terra de ningú, en l’11ª posició, fins al km5. A partir d’aquest moment es va anar formant un grup de vuit unitats entre les quals es trobava l’esportista andorrana, que tirava del grup marcant el ritme.

Era arribar al km 11 quan l’andorrana deixava la responsabilitat a la resta de fondistes que formaven el grup i es mantenia al mig del grup. Els quilòmetres anaven passant i el cansament arribava a totes les corredores. Del Rio cedia una mica en el grup i tot i seguir l’estela passava 17ª pel km16,2 a 6-8 segons de la primera d’aquest grup perseguidor.

Per davant marxaven les dues favorites (la noruega Milla Grosberghaugen Andreassen, i la sueca Lisa Eriksson, que acabaria despenjant-se), a 38 segons altres quatre fondistes, després un grup de cinc més, a 1.20, i ja el grup de Del Rio, que obria ara la polonesa Daria Szkurat, a 1.54.

Al final, Del Rio entrava a meta en la 16ª posició amb un crono de 1h03.51,6, a 2.34,0 de la guanyadora, la noruega Andreassen, i a 50 segons del top10. En l’anterior Mundial, a Lygna (Noruega) l’any passat, Del Rio va ser 29ª a la cursa de 15km mass start.

 

Deixa un comentari

Previous post Bon test de Tony Cachafeiro amb el Fusion Motorsport
Next post Jordina Caminal a les Copes d’Europa de Chatel