Govern i Ski Andorra anuncien que l’obertura de pistes es posposarà fins a mitjans de gener, mínim

El cap de Govern, Xavier Espot, ha anunciat aquest dijous que l’obertura de les estacions d’esquí d’Andorra es posposarà fins a mitjans del mes de gener del 2021, per tal de poder iniciar la temporada i donar-li continuïtat amb les màximes garanties sanitàries possibles. “És una decisió molt meditada i acordada amb el sector i creiem que és la millor decisió que podíem adoptar, tant des d’una perspectiva sanitària com també econòmica i social”, ha assegurat Espot. En aquesta mateixa línia també ha explicat que la mesura correspon a una “lleialtat plena” amb les decisions pel concert europeu i les mesures anunciades les últimes hores per els països veïns.

El cap de Govern ha fet aquest anunci acompanyat del president de Ski Andorra, Francesc Camp. Ambdós han coincidit en el fet que posposar a principis de gener l’obertura de les estacions és el més prudent, donat el context sanitari actual, i s’alinea amb les directrius per pal·liar la propagació de la pandèmia que s’estan duent a terme des de diferents institucions europees.

Per la seva part, Francesc Camp, s’ha mostrat alineat amb les paraules del cap de Govern i ha dit que la decisió presa “és la millor possible”, que s’ha duta terme de manera consensuada i buscant l’equilibri.

Espot ha explicat que aquesta decisió, d’un important calat per les conseqüències que se’n deriven per a l’economia del país, ha estat consensuada, tant amb Ski Andorra com amb les diferents estacions. També s’ha acordat amb les màximes autoritats polítiques, la síndica general, així com amb els presidents dels Grups Parlamentaris del Consell General i s’ha compartit amb el representant personal del copríncep francès, Patrick Strozda.

Tal com ha explicat el màxim responsable de l’Executiu, la decisió de posposar l’obertura de les estacions d’esquí ja s’ha traslladat als ambaixadors de França i Espanya, així com al president de l’Aragó, Javier Lambán, i al vicepresident de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès.

Pel que fa a les relacions i a la col·laboració amb les autoritats franceses, Xavier Espot ha afirmat que s’està treballant intensament per garantir una prompta tornada a la normalitat a la frontera del Baladrà i que els residents francesos puguin visitar Andorra com abans millor. El cap de Govern ha anunciat que el 22 de desembre es desplaçarà a París per tractar aquesta qüestió amb el primer ministre francès, Jean Castex.

Espot també s’ha referit a la preocupació amb què s’han rebut els anuncis fets tant pel Govern espanyol, amb mesures que limiten la mobilitat entre autonomies entre el 23 de desembre i el 6 de gener, així com el recent anunci del PROCICAT d’allargar 15 dies més la fase 1 del pla de desescalada a Catalunya, pel perjudici en la possibilitat de traslladar-se entre territoris que això suposa.

En aquest sentit, el cap de Govern ha assegurat que s’intensificaran les converses amb la Generalitat de Catalunya per poder assimilar Andorra a les mateixes condicions que els ciutadans de Catalunya, de manera que el Principat pugui rebre visitants catalans i activar així el sector turístic i que els residents andorrans puguin desplaçar-se a territori català per retrobar-se, d’acord amb les restriccions que es dictin en cada moment, amb familiars i amics.

Compareixença en roda de premsa del cap de Govern, Xavier Espot i del president d’Ski Andorra, Francesc Camp. Foto:SFGA/CEsteve

Deixa un comentari

Previous post El Morabanc Andorra guanya 76-85 a Bilbao amb un excels Senglin que fa 30 punts
Next post Resultats d’escàndol a la primera jornada de la Lliga Viatges Pantours de futbol sala