Gutiérrez, Verdú i Mijares, als Mundials de Cortina d’Ampezzo

Aquest dilluns la Federació Andorrana d’Esquí ha presentat l’equip que representarà a Andorra en els Campionats del Món d’esquí alpí que es disputaran a Cortina d’Ampezzo (Itàlia), amb Joan Verdú, Mireia Gutiérrez i Carla Mijares.

Mireia Gutiérrez i Carla Mijares competiran en eslàlom. Gutiérrez ho farà el 20 de febrer, mentre que Mijares haurà d’aconseguir el bitllet per a la cursa oficial. La seva cita de classificació serà el dia 19, on haurà de finalitzar entre les 25 millors per poder estar a la sortida del dia 20. El seu objectiu principal, en tot cas, seran els Mundials júniors (Bansko, Bulgària, del 2 al 10 de març).

Pel que fa a Joan Verdú, correrà les disciplines de supergegant, descens i gegant. Dimarts

Foto: FAE.

inicia la competició amb el supergegant, per després començar amb els entrenaments oficials de descens el dia 11, 12 i 13, i la cursa el 14. Cinc dies després, el 19, competirà en la cursa de gegant.

Les primeres proves s’han vist afectades per les nevades, tot i que de moment els programes a partir de dimarts no tindran variació.

Mimi Gutiérrez: “Estic molt contenta de tornar a uns Campionats del Món. Vist l’últim mes i els problemes al genoll no tenia molt clara la meva participació. Estic preparant-me tot el millor que puc. Estic amb moltes ganes d’estar-hi, avui he fet entrenament molt millor i espero retornar al meu esquí en el Mundials. El que vull és fer el meu millor esquí, i quan això hi és, els resultats surten. Tinc 10 dies per preparar el Mundial”.

“Ja són anys i pel ‘tute’ que fem al cos al final surten cosetes, he fet ressonància al genoll, m’han adaptat la preparació i estic contenta. Sé que no és una lesió que tingui solució en operar. Estan afectades ròtula i el cartílag i he de d’adaptar-me”.

“No faré cap carrera abans de la de Cortina, vull prioritzar els Mundials i el que necessito ara és entrenar”.

“No he anat a Cortina, sé que és una nova pista i sé que és bastant exigent, cosa que millor per a mi. No la podem entrenar perquè està prohibit però farem un bon reconeixement. A l’eslàlom saps més o menys com traçaran”.

Joan Verdú: “Els Mundials no eren un objectiu que tingués molt en ment, amb les lesions que venia abans de la temporada. Volia construir bé amb tantes aturades. Volia una temporada continua i construir pel futur, però els resultats son bons i és una bona oportunitat de participar i em trobo físicament molt bé. Les últimes Copa d’Europa han anat bé i estem molt motivats”.

“El calendari dels Mundials està molt atapeït, hem de regular bé el tema físic, perquè serà difícil a nivell de fatiga. Però molt motivat d’afrontar els Mundials. El cas de la carrera de diumenge -a Alemanya, no va sortir en la segona mánega-, vaig fer un error molt greu a la part alta, vaig perdre molt temps i amb el calendari que tinc, vam decidir no prendre riscos. No m’ha tret confiança, ni molt menys. Tot el contrari, vaig fer bons parcials i la cursa del dissabte -va ser cinquè en Copa d’Europa- també m’ha donat molt confiança”.

“De Cortina, no conec la pista, és nova. Preferiria un traçat més tècnic, però en tot cas caldrà adaptar-se al que tracin. Avui havíem de fer una primera inspecció, però pel temps no hem pogut fer-ho”.

“Diria que estic en el meu millor moment de forma, els resultats ho demostren, perquè tan en supergegant com en descens he puntuat en Copa d’Europa, amb salts elevats. A Folgaria no va anar com volíem però després ho he recuperat. Si la tècnica i el físic acompanyen, m’ajuda per estar molt motivat i considero que estic en un bon moment”.

“No m’agrada parlar de resultats, serà dorsal entre 40 i 45, i esquiaré amb el meu millor esquí”.

 

Medina, 12ª a la FIS de Les Gets després d’una bona segona mànega

Aquest dilluns s’ha disputat un eslàlom FIS a l’estació francesa de Les Gets St. Jean d’Aulps (França), amb Carla Mijares i Íria Medina. Medina ha estat 12ª després d’una bona segona mànega, mentre que Mijares no ha pogut acabar quan era 6ª en la primera.

Medina ha completat les dues mànegues amb 1.40.40, a 3.86 de la guanyadora, la francesa Clarisse Breche, que s’ha imposat amb 1.36.54. L’esquiadora andorrana havia estat 22ª a la pimera mànega, amb +2.92, mentre que en la segona ha marcat el 10è temps amb +1.56. Al final, 12ª per a ella. Per la seva part, Carla Mijares ha fet una bona primera mànega en què s’ha situat amb el 6è temps, amb +0.88. L’andorrana, però, en la segona mànega no ha pogut completar la cursa.

Dimarts es disputa un nou eslàlom a la pista francesa.

Deixa un comentari

Previous post Nou rècord d’Andorra de Nahuel Carabaña
Next post Només val guanyar a l’Obradoiro, si es vol estar en el playoff